Current Affairs PDF Sales

English Questions: Fill in the Blanks Set – 64

AffairsCloud YouTube Channel - Click Here

AffairsCloud APP Click Here

Hello Aspirants.

Welcome to Online English Section with explanation inAffairsCloud.com. Here we are creating question sample insentence correction, which is BASED ON IBPS PO/CLERK/LIC AAO/RRB & SSC CGL EXAM and other competitive exams.

  1. The way forward is for political parties in both states to calm things down and drive home the point that the verdict be left to Supreme Court as________arbiter in this dispute.
    1) prejudiced
    2) partial
    3) committal
    4) biased
    5) neutral
    Answer – 5) 
    Explanation : neutral 

  2. On Wednesday, a total of 15 flights were diverted, 150 were delayed and eight were cancelled as the capital’s Indira Gandhi International Airport saw visibility________during early morning hours.
    1) build
    2) deteriorate
    3) construct
    4) get better
    5) belief
    Answer – 2)
    Explanation : deteriorate

  3. If people feel strongly about an issue, they will participate________enough in protests. 
    1) willingly
    2) loafing
    3) languid
    4) lagging
    5) dallying
    Answer – 1)
    Explanation : willingly

  4. Poor track maintenance was blamed for the accident and the chances of such tragedies occurring multiply________during winter fog conditions.
    1) solitary
    2) manifold
    3) dilatory

    4) separate

    5) exclusive

    Answer – 2) 
    Explanation : manifold

  5. Authorities are always taken by surprise by situations anyone with a modicum of common sense can________.
    1) languorous
    2) apathetic
    3) anticipate
    4) indolent
    5) remaining
    Answer – 3) 
    Explanation : anticipate

  6. Prisoners in Punjab have easy access to mobile phones, drugs and social media which are used to extort and threaten victims and conduct business as usual from the secure________of jails.
    1) comatose
    2) particular
    3) breathless
    4) confines
    5) windless
    Answer – 4) 
    Explanation : confines

  7. This court ruling comes against the backdrop of India’s great pendency of cases worsening with an eyeball to eyeball_________between government and judiciary.
    1) unshared
    2) confrontation
    3) breezeless
    4) drowsy
    5) neglectful
    Answer – 2) 
    Explanation : confrontation

  8. Can they surprise us, the suffering public, for once by_________ winter fog and mitigating disruptions that may arise from it?
    1) bucolic
    2) reposing
    3) tranquil
    4) anticipating
    5) flagging
    Answer – 4)
    Explanation : anticipating

  9. The matter of the national anthem is not urgent but is being ruled upon – while the finalisation of a new procedure to appoint judges________in limbo.
    1) halcyon
    2) inattentive
    3) lethargic

    4) emigrate

    5) remains

    Answer – 5) 
    Explanation : remains

  10. Given the current hostile situation at the India-Pakistan border and in the wake of surgical strikes, security at army________should have been sufficiently ramped up.
    1) inert
    2) abandon
    3) laggard
    4) installations
    5) hushed
    Answer – 4)
    Explanation : installations