Current Affairs PDF Sales

English Questions: Cloze Test Set – 71

AffairsCloud YouTube Channel - Click Here

Hello Aspirants.
Welcome to Online English Section with explanation in Affairs Cloud.com. Here we are creating question sample in Cloze test, which is BASED ON IBPS PO/CLERK/LIC AAO/RRB & SSC CGL EXAM and other competitive exams !!!

Festivities in France to celebrate Bastille Day were (1) cut short when a truck careened through a packed crowd in the French Riviera town of Nice. The driver, identified as a French national of Tunisian origin, was shot dead by the police, but not before he had killed 84 people, leaving bodies, including those of children, (2) on the seaside walkway, the (3) des Anglais. President François Hollande quickly termed it a terror attack, extended the ongoing state of emergency for three months and called for intensifying air strikes in Syria and Iraq. The attack is the third major one in France in less than 18 months, following last November’s siege of Paris that 130 lives, and the January 2015 attack on the office of (4) magazine Charlie Hebdo that left 12 persons dead. Although social media channels of the Islamic State were flooded with messages acknowledging the Nice attack, no group had officially taken responsibility for it in its immediate (5) aftermath.
There are two broad lines of analysis that the attack calls for. The first is the (6) question of how to deal with the “lone wolf”, the solitary (7) terrorist motivated by everything from bigotry and mental illness to a genuine belief in the ultra-violent, nihilistic philosophy of the IS. Lone wolves are committed to carrying out suicide missions and taking as many innocent lives as possible, sometimes drawing direct inspiration from the words of IS leaders. A case in point here is of IS spokesman Muhammad al-Adnani who has called upon the faithful to “run over [American and French disbelievers] with your car.” How can they be (8) in any part of the world? In the post-Mumbai attacks scenario, Indian intelligence agencies cannot afford to be (9) about this, even as a growing number of alleged IS sympathisers are reported in different parts of the country. Secondly, a question that countries such as France must ask themselves is a (10) one.

  1. 1) brutally
    2) acceptable
    3) altruistic
    4) bounteous
    5) humane
    Answer – 1)
    Explanation : brutally

  2. 1) toss
    2) scatter
    3) keep quiet
    4) strewn
    5) sprinkle
    Answer – 4)
    Explanation : strewn

  3. 1) departure
    2) doorway
    3) emanation
    4) egress
    5) Promenade
    Answer – 5)
    Explanation : Promenade

  4. 1) instigate
    2) initiate
    3) induce
    4) claimed
    5) inaugurate
    Answer – 4)
    Explanation : claimed

  5. 1) satirical
    2) complimentary
    3) approbatory
    4) praising
    5) laudatory
    Answer – 1)
    Explanation : satirical

  6. 1) tactical
    2) improper
    3) imprudent
    4) inappropriate
    5) injudicious
    Answer – 1)
    Explanation : tactical

  7. 1) unpromising
    2) lacking
    3) potential
    4) helpless
    5) impossible
    Answer – 3)
    Explanation : potential

  8. 1) start
    2) stopped
    3) advance
    4) fluctuate
    5) continue
    Answer – 2)
    Explanation : stopped

  9. 1) dissatisfied
    2) discontented
    3) discontent
    4) concerned
    5) complacent
    Answer – 5)
    Explanation : complacent

  10. 1) strategic
    2) unimportant
    3) unnecessary
    4) lavish
    5) needless
    Answer – 1)
    Explanation : strategic