Current Affairs PDF Sales

English Questions: Cloze Test Set – 64

AffairsCloud YouTube Channel - Click Here

Hello Aspirants.
Welcome to Online English Section with explanation in Affairs Cloud.com. Here we are creating question sample in Cloze test, which is BASED ON IBPS PO/CLERK/LIC AAO/RRB & SSC CGL EXAM and other competitive exams !!!

If quality was such a simple thing to measure and account for, why has it not become an important element driving health-care services in the country? What (1) have been taken to ensure quality in public as well as private health care? By and large, most policymakers feel that more stringent (2) can help ensure quality. This is (3) by organisations like the Indian Medical Association which feels that overzealous regulation such as the Clinical Establishments (Registration and Regulation) Act will only complicate matters, increase cost and can be (4) to affordable health care in a country such as India. It is without doubt that weak enforcement of regulation is a major impediment in ensuring quality of care. However, it is to be noted that the experience of developed countries in the West has proven that (5) , while a (6) , does not always ensure high-quality health care. The other important question to address is: are doctors and health-care workers always to blame for the lack of quality or is it a (7) problem that requires more resources?
These deficiencies in quality of care represent neither the failure of professional compassion nor (8) a lack of resources. In fact, they result from gaps in knowledge, inappropriate applications of available technology or the inability of organisations to change. Health-care systems, public or private, have failed to align (9) incentives and objectives to measure clinical practice, or to link quality improvement to better health outcomes. The Prime Minister’s ambitious Skill India Mission is a great initiative which needs to be applied with (10) to the health sector. Without improving skills, expanding access through insurance mechanisms will not yield results.

  1. 1) frustrate
    2) deny
    3) measures
    4) refuse
    5) withhold
    Answer – 3)
    Explanation : measures

  2. 1) regulations
    2) deregulation
    3) disorganization
    4) mismanagement
    5) mismatched
    Answer – 1)
    Explanation : regulations

  3. 1) precipitancy
    2) surge
    3) countered
    4) precipitance
    5) scramble
    Answer – 3)
    Explanation : countered

  4. 1) profitable
    2) beneficial
    3) advantageous
    4) assisting
    5) detrimental
    Answer – 5)
    Explanation : detrimental

  5. 1) preception
    2) disorganizatio
    3) regulation
    4) deregulation
    5) equation
    Answer – 3)
    Explanation : regulation

  6. 1) unnecessary
    2) voluntary
    3) devide
    4) prerequisite
    5) optional
    Answer – 4)
    Explanation : prerequisite

  7. 1) regional
    2) systemic
    3) area
    4) district
    5) provincial
    Answer – 2)
    Explanation : systemic

  8. 1) necessarily
    2) avoidably
    3) optionally
    4) generally
    5) unessentially
    Answer – 1)
    Explanation : necessarily

  9. 1) view
    2) wiser
    3) adviser
    4) administrator
    5) practitioner
    Answer – 5)
    Explanation : practitioner

  10. 1) lethargy
    2) inactivity
    3) detest
    4) rigour
    5) indifference
    Answer – 4)
    Explanation : rigour