Current Affairs PDF Sales

English Questions: Para-jumbled sentences Set – 53

AffairsCloud YouTube Channel - Click Here

Hello Aspirants.
Welcome to Online English Section with explanation in Affairs Cloud.com. Here we are creating question sample in Cloze test, which is BASED ON IBPS PO/CLERK/LIC AAO/RRB & SSC CGL EXAM and other competitive exams !!!

I. Rearrange the following sentences in the proper sequence to form a meaningful paragraph then answer the following questions.

A. Taken together, these bypoll results show that next year’s elections in UP and Punjab will be very closely contested.
B. Add to this last year’s episode of desecration of the Guru Granth Sahib that exposed the threats posed to the state’s law and order.
C. In Punjab, SAD won the lone Khadoor Sahib assembly bypoll.
D. However, this is cold comfort for the ruling party as neither Congress nor AAP had fielded candidates.
E. In fact, there’s evidence that SAD is facing strong political headwinds with charges of corruption and nepotism being levelled against it.

1. Which of the following should be the FIRST sentence after rearrangement ?
(1) A
(2) B
(3) C
(4) D
(5) E

Answer – 3)
Explanation : C

2. Which of the following should be the THIRD sentence after rearrangement ?
(1) A
(2) B
(3) D
(4) C
(5) E

Answer – 5)
Explanation : E

3. Which of the following should be the LAST (FIVE) sentence after rearrangement ?
(1) A
(2) E
(3) D
(4) C
(5) B

Answer – 1)
Explanation : A

4. Which of the following should be the SECOND sentence after rearrangement ?
(1) A
(2) B
(3) C
(4) D
(5) F

Answer – 4)
Explanation : D

5. Which of the following should be the FOURTH sentence after rearrangement ?
(1) A
(2) B
(3) C
(4) E
(5) D

Answer – 2)
Explanation : B

II. Rearrange the following sentences in the proper sequence to form a meaningful paragraph then answer the following questions.

A. In fact, there’s evidence to suggest that the general level of lawlessness in UP has deteriorated under the SP regime.
B. The latest round of assembly bypolls holds out important lessons for political parties in two key states, UP and Punjab, that go to polls next year.
C. That the body of a raped teenager was recently found near the official residence of UP chief minister Akhilesh Yadav exemplifies this point.
D. Three seats were contested in UP, all of which had been won by the ruling SP in the 2012 assembly elections.
E. However, SP only managed to retain the Bikapur seat, losing Muzaffarnagar and Deoband to BJP and Congress respectively.
F. This can be read as a vote against the SP government which has failed to deliver on governance.

6. Which of the following should be the SECOND sentence after rearrangement ?
(1) B
(2) C
(3) D
(4) E
(5) A

Answer – 3)
Explanation : D

7. Which of the following should be the THIRD sentence after rearrangement ?
(1) A
(2) F
(3) C
(4) D
(5) E

Answer – 5)
Explanation : E

8. Which of the following should be the FOURTH sentence after rearrangement ?
(1) A
(2) B
(3) C
(4) D
(5) F

Answer – 5)
Explanation : F

9. Which of the following should be the LAST (SIXTH) sentence after rearrangement ?
(1) A
(2) C
(3) D
(4) E
(5) B

Answer – 2)
Explanation : C

10. Which of the following should be the FIRST sentence after rearrangement ?
(1) A
(2) B
(3) F
(4) D
(5) E

Answer – 5)
Explanation : E