Current Affairs PDF Sales

English Questions: Cloze Test Set – 36

AffairsCloud YouTube Channel - Click Here

Hello Aspirants.
Welcome to Online English Section with explanation in AffairsCloud.com. Here we are creating question sample in Cloze test, which is BASED ON IBPS PO/CLERK/LIC AAO/RRB & SSC CGL EXAM and other competitive exams !!!

The latest round of assembly bypolls..(1).. out important lessons for political parties in two key states, UP and Punjab, that go to polls next year. Three seats were..(2).. in UP, all of which had been won by the ruling SP in the 2012 assembly elections. However, SP only managed to..(3).. the Bikapur seat, losing Muzaffarnagar and Deoband to BJP and Congress respectively. This can be read as a vote against the SP government which has failed to deliver on governance. In fact, there’s evidence to suggest that the general level of lawlessness in UP has..(4)..under the SP regime. That the body of a raped teenager was recently found near the official residence of UP chief minister Akhilesh Yadav..(5).. this point.
That said, it’s also..(6).. that the UP bypolls were marked by shrill communal campaigning, especially in Muzaffarnagar. Local BJP leaders here..(7).. the religion card and made..(8).. references to the 2013 riots. This flies in the face of BJP’s development message. One had hoped the party would use its stupendous..(9).. in UP during the 2014 Lok Sabha polls – where it had won 73 of 80 seats – to highlight governance..(10).. But the campaign pitch for the bypolls has been a bad omen for next year.

  1. 1) Conform
    2) Agree
    3) Coincide
    4) Holds
    5) Concur
    Answer – 4)
    Explanation: holds

  2. 1) Uncertain
    2) Unsure
    3) Dubious
    4) Negative
    5) Contested
    Answer – 5)
    Explanation: Contested

  3. 1) Spend
    2) Retain
    3) Free
    4) Lose
    5) Release
    Answer – 2)
    Explanation: retain

  4. 1) Build
    2) Construct
    3) Develop
    4) Deteriorated
    5) Improve
    Answer – 4)
    Explanation: deteriorated

  5. 1) Evacuate
    2) Specifies
    3) Rectify
    4) Qualifies
    5) Exemplifies
    Answer – 5)
    Explanation: exemplifies

  6. 1) Going
    2) Worrying
    3) Disturbing
    4) Initiating
    5) During
    Answer – 2)
    Explanation: worrying

  7. 1) played
    2) Does
    3) Perform
    4) Quit
    5) Goes
    Answer – 1)
    Explanation: played

  8. 1) Problems
    2) Intermediate
    3) Disturbing
    4) Against
    5) Worst
    Answer – 3)
    Explanation: disturbing

  9. 1) Conclusion
    2) Role
    3) Performance
    4) Specially
    5) Development
    Answer – 3)
    Explanation: performance

  10. 1) Because
    2) Respect
    3) Causes
    4) Reasons
    5) Issues
    Answer – 5)
    Explanation: issues