English Questions – Cloze Test Set 272

Welcome to Online English Section with explanation in Affairs Cloud.com. Here we are creating question sample in Cloze test, which is BASED ON IBPS & SBI PO/CLERK/LIC AAO/RRB, RBI, IPPB,SSC CGL EXAM and other competitive exams !!!

Click here view English Questions
Click here view Cloze Test Questions

Cloze test

On the morning of September 11, 2001, standing in a conference room in France full of institutional investors from around the world – representing pension, sovereign-wealth, and corporate funds – I ..(1).. listen about the emergence of an important, but not yet fully recognized, new trend: investing with a ..(2).. believe . The audience ..(3).. commend, to put it mildly. Investing was all about returns.That afternoon, airplanes ..(4).. depravity  the World Trade Center, and everything changed. In the days that followed, as the full magnitude of the horror set in, the same people who were ..(5).. certain came back to talk to me about investing with a sense of direction and purpose, and in ways that would contribute to something bigger than the bottom line. The investment community had begun to transform its thinking.
In that conference room, I described how investors had opposed ..(6)..adjoin by ..(7)..possess from South African companies, with state pension funds and others including provisions in their guidelines prohibiting further such investment. Those ..(8).. abandon were withdrawn only in 1993, after Nelson Mandela urged foreign investors to return.Many organizations, I pointed out, were frustrated by advisers who ..(9)..pick that to increase their endowments, they had to separate their..(10).. conscience from the need to achieve strong returns. Charities struggled to find ways to invest their money without inadvertently contributing to the very problems they were trying to solve. Investment committees of anti-smoking charities didn’t want to put their money into tobacco companies.

  1. 1)abysmal
    2) clearly
    3) spoke
    4) be quiet
    5) No correction required.
    Answer & Explanation
    Answer : 3)
    Explanation: spoke – each of the bars or wire rods connecting the centre of a wheel to its outer edge.
  2. 1) conceal
    2) hanged
    3) picked
    4) speak
    5) No correction required.
    Answer & Explanation
    Answer : 5)
    Explanation: No correction required.
    conscience – a person’s moral sense of right and wrong, viewed as acting as a guide to one’s behaviour.
  3. 1) praise
    2) mumble
    3)fragile
    4) scoffed
    5) No correction required.
    Answer & Explanation
    Answer : 4)
    Explanation: scoffed – speak to someone or about something in a scornfully derisive or mocking way.
  4. 1) nurture
    2) struck
    3) deny
    4) compliment
    5) No correction required.
    Answer & Explanation
    Answer : 2)
    Explanation: struck – hit forcibly and deliberately with one’s hand or a weapon or other implement.
  5. 1) nourishment
    2) admire
    3) skeptical
    4) pretain
    5) No correction required.
    Answer: 3)
    Explanation:
    Answer & Explanation
    Answer : 3)
    Explanation: skeptical – not easily convinced; having doubts or reservations.
  6. 1) trustworthy
    2) criminal
    3) tarde
    4) dereliction
    5) No correction required.
    Answer & Explanation
    Answer : 5)
    Explanation: No correction required.
    apartheid – segregation on grounds other than race.
  7. 1) convince
    2) divesting
    3) Malfeasances
    4) board
    5) No correction required.
    Answer & Explanation
    Answer : 2)
    Explanation: divesting – deprive someone of (power, rights, or possessions).
  8. 1) provisions
    2) abomination
    3) atrocity
    4) felony
    5) No correction required.
    Answer & Explanation
    Answer : 1)
    Explanation: provisions – the action of providing or supplying something for use.
  9. 1)diligent
    2) persistence
    3) insisted
    4) enormity
    5) No correction required.
    Answer & Explanation
    Answer : 3)
    Explanation: insisted – demand something forcefully, not accepting refusal.
  10. 1) endure
    2) desert
    3) transgression
    4) illegality
    5) No correction required.
    Answer & Explanation
    Answer : 5)
    Explanation: No correction required.
    conscience – a person’s moral sense of right and wrong, viewed as acting as a guide to one’s behaviour.