English Questions – Cloze Test 260

Welcome to Online English Section with explanation in Affairs Cloud.com. Here we are creating question sample in Cloze test, which is BASED ON IBPS & SBI PO/CLERK/LIC AAO/RRB, RBI, IPPB,SSC CGL EXAM and other competitive exams !!!

Paris – Nearly two years have passed since France’s then-foreign minister, Laurent Fabius, struck his gavel and declared: “The Paris agreement for the climate is ..(1)..accepted.” Next week, President Emmanuel Macron and the French government will host world leaders and non-state actors for the One Planet Summit. The purpose of this ..(2)..protecting is to celebrate climate gains made since 2015, and to boost political and economic support for meeting the goals and targets of the Paris agreement.
The Paris climate agreement, a historic feat of diplomacy that ..(3)..adieus in a new era of international climate ..(4)..infringement, was facilitated by a number of political and social forces. One of the most ..(5)..influential of these was a group of more than 100 countries known as the “high ..(6)..satisfaction coalition,” which helped finalize the deal in the waning days of the 2015 United Nations Climate Change Conference (COP21). This ..(7)..conforming coalition of leaders – from the richest countries to the most ..(8)..conserve Pacific island states – broke a political ..(9)..deadlock that had impeded climate progress for years, if not decades.
As we reflect on that success, one thing is abundantly clear: the need for ambitious coalitions has returned. Strong global leadership on climate change scored a diplomatic victory two years ago, and today, new economic and political alliances are needed to turn those ..(10)..assingments into action.

  1. 1) parting
    2) humility
    3) despise
    4) exclude
    5) No correction required.
    Answer & Explanation
    Answer – 5)
    Explanation: No correction required.
    Given word is correct.
  2. 1) contentment
    2) gathering
    3) scorning
    4) scoff
    5) No correction required.
    Answer & Explanation
    Answer – 3)
    Explanation: gathering – an assembly or meeting, especially one held for a specific purpose.
  3. 1) jettison
    2) repudiate
    3) gathering
    4) salutation
    5) No correction required.
    Answer & Explanation
    Answer – 4)
    Explanation: salutation – a gesture or utterance made as a greeting or acknowledgement of another’s arrival or departure.
  4. 1) disdain
    2) discredi
    3) collaboration
    4) dereliction
    5) No correction required.
    Answer & Explanation
    Answer – 3)
    Explanation: collaboration – the action of working with someone to produce something.
  5. 1) rebuff
    2) repulse
    3) valediction
    4) apathy
    5) No correction required.
    Answer & Explanation
    Answer – 5)
    Explanation: No correction required.
    Given word is correct.
  6. 1) ambition
    2) scrap
    3) slough
    4) chuck
    5) No correction required.
    Answer & Explanation
    Answer – 1)
    Explanation: ambition – a strong desire to do or achieve something.
  7. 1) spurn
    2) diverse
    3) parallel
    4) rebellion
    5) No correction required.
    Answer & Explanation
    Answer – 2)
    Explanation: diverse – showing a great deal of variety; very different.
  8. 1) sabotage
    2) dissension
    3) vulnerable
    4) bulwark

    5) No correction required.
    Answer & Explanation
    Answer – 3)
    Explanation:  vulnerable  – exposed to the possibility of being attacked or harmed, either physically or emotionally.
  9. 1) mutiny
    2) sentinel
    3) indiscipline
    4) hedge
    5) No correction required.
    Answer & Explanation
    Answer – 5)
    Explanation:No correction required.
    Given word is correct.
  10. 1) commitments
    2) insulates
    3) shelter
    4) stonewall
    5) No correction required.
    Answer & Explanation
    Answer – 1)
    Explanation:commitments – the state or quality of being dedicated to a cause, activity, etc.