English Questions – Antonyms set 66

Hello Aspirants !
Welcome to Online English Section with explanation in AffairsCloud.com. Here we are creating question sample in Antonyms, which is BASED ON Bank EXAMS 2018 !!!

Identify the Antonym

  1. Peculiar
    1) customary
    2) familiar
    3) common
    4) natural
    5) canny
    Answer & Explanation
    Answer : 3)
    Explanation:
    Peculiar – different to what is normal or expected; strange, unusual
  2. Naive
    1) childlike
    2) wise
    3) innocent
    4) pretentious
    5) credulous
    Answer & Explanation
    Answer : 2)
    Explanation:
    Naive – (of a person or action) showing a lack of experience, wisdom, or judgement
  3. Disdainful
    1) mocking
    2) sneering
    3) respectful
    4) cheerful
    5) derisive
    Answer & Explanation
    Answer : 3)
    Explanation:
    Disdainful – showing contempt or lack of respect
  4. Fanatical
    1) bigoted
    2) militant
    3) fervid
    4) extremist
    5) moderate
    Answer & Explanation
    Answer : 5)
    Explanation:
    Fanatical – having an extreme, irrational zeal or enthusiasm
  5. Outrageous
    1) lusty
    2) justifiable
    3) jolly
    4) wicked
    5) abhorrent
    Answer & Explanation
    Answer : 2)
    Explanation:
    Outrageous – shockingly bad or excessive, violating morality, decency
  6. Rancid
    1) stale
    2) sour
    3) fresh
    4) sweet
    5) putrid
    Answer & Explanation
    Answer : 3)
    Explanation:
    Rancid – smelling or tasting unpleasant as a result of being old and stale
  7. Forthright
    1) candid
    2) blunt
    3) plainspoken
    4) tricky
    5) uninhibited
    Answer & Explanation
    Answer : 4)
    Explanation:
    Forthright – straightforward, not evasive, candid and direct
  8. Redundant
    1) repantant
    2) surplus
    3) singular
    4) expendable
    5) required
    Answer & Explanation
    Answer : 5)
    Explanation:
    Redundant – not or no longer needed or useful; superfluous
  9. Tranquil
    1) perpetual
    2) unruffled
    3) disturbed
    4) temporal
    5) placid
    Answer & Explanation
    Answer : 3)
    Explanation:
    Tranquil – free from disturbance, calm
  10. Immaculate
    1) filthy
    2) strong
    3) flawless
    4) pristine
    5) vulnerable
    Answer & Explanation
    Answer : 1)
    Explanation:
    Immaculate – perfectly clean, neat, or tidy