Hello Aspirants.
Welcome to Online English Section with explanation in AffairsCloud.com. Here we are creating question sample in Antonyms, which is BASED ON IBPS PO/CLERK/LIC AAO/RRB & SSC CGL EXAM and other competitive exams.

  1. Quiescent
    1) probable
    2) criticize
    3) allure
    4) active
    Answer : 4)
    Explanation:
    Quiescent – in a state or period of inactivity or dormancy.

  2. Dodge
    1) confront
    2) ingredient
    3) inclination
    4) aligned
    Answer : 1)
    Explanation:
    dodge – avoid (someone or something) by a sudden quick movement.

  3. Scourge
    1) repercussions
    2) advantage
    3) coalition
    4) criticized
    Answer : 2)
    Explanation:
    Scourge – a whip used as an instrument of punishment.

  4. Paucity
    1) capitulate
    2) abundance
    3) deplete
    4) divest
    Answer : 2)
    Explanation:
    Paucity – the presence of something in only small or insufficient quantities or amounts.

  5. Rampant
    1) carry
    2) checked
    3) avoid
    4) allowed
    Answer : 2)
    Explanation:
    Rampant – (especially of something unwelcome) flourishing or spreading unchecked.

  6. Lethal
    1) insight
    2) acquiescence
    3) acquit
    4) beneficial
    Answer : 4)
    Explanation:
    Lethal – very harmful or destructive.

  7. Adolescents
    1)rigid
    2) precarious
    3) infant
    4)ambiguous
    Answer : 3)
    Explanation:
    (of a young person) in the process of developing from a child into an adult.

  8. Surveys
    1) ignorance
    2) imaginable
    3) uncertain
    4) inconceivable
    Answer : 1)
    Explanation:
    Surveys – look closely at or examine (someone or something).

  9. Loophole
    1) trigger
    2) dubious
    3) unbelievable
    4) line
    Answer : 4)
    Explanation:
    Loophole – an ambiguity or inadequacy in the law or a set of rules.

  10. Purview
    1) fragile
    2) open
    3) fanciful
    4) doubtful
    Answer : 2)
    Explanation:
    Purview – the scope of the influence or concerns of something.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here