Current Affairs PDF Sales

English Questions – Antonyms for SSC CGL/IBPS PO set 59

AffairsCloud YouTube Channel - Click Here

AffairsCloud APP Click Here

Hello Aspirants.
Welcome to Online English Section with explanation in AffairsCloud.com. Here we are creating question sample in Antonyms, which is BASED ON IBPS PO/CLERK/LIC AAO/RRB & SSC CGL EXAM and other competitive exams.

  1. Insolvency
    1) probable
    2) criticize
    3) allure
    4) solvency
    Answer : 4)
    Explanation:
    Insolvency – the state of being insolvent.

  2. Tackling
    1) dodge
    2) ingredient
    3) inclination
    4) aligned
    Answer : 1)
    Explanation:
    Tackling – make determined efforts to deal with (a problem or difficult task).

  3. Quiescent
    1) repercussions
    2) active
    3) coalition
    4) criticized
    Answer : 2)
    Explanation:
    Quiescent – in a state or period of inactivity or dormancy.

  4. Divulged
    1) capitulate
    2) hide
    3) deplete
    4) divest
    Answer : 2)
    Explanation:
    Divulged – make known (private or sensitive information).

  5. Extent
    1) carry
    2) interior
    3) avoid
    4) allowed
    Answer : 2)
    Explanation:
    Extent – the area covered by something.

  6. Consortiums
    1) insight
    2) acquiescence
    3) acquit
    4) disunion
    Answer : 4)
    Explanation:
    Consortiums – the right of association and companionship with one’s husband or wife.

  7. Curtailing
    1)rigid
    2) precarious
    3) extend
    4)ambiguous
    Answer : 3)
    Explanation:
    Curtailing – reduce in extent or quantity; impose a restriction on.

  8. Gesture
    1) speech
    2) imaginable
    3) uncertain
    4) inconceivable
    Answer : 1)
    Explanation:
    Gesture – a movement of part of the body, especially a hand or the head, to express an idea or meaning.

  9. Discretionary
    1) trigger
    2) dubious
    3) unbelievable
    4) nondiscretionary
    Answer : 4)
    Explanation:
    Discretionary – available for use at the discretion of the user.

  10. Cumbersome
    1) fragile
    2) convenient
    3) fanciful
    4) doubtful
    Answer : 2)
    Explanation:
    Cumbersome – large or heavy and therefore difficult to carry or use; unwieldy.