Current Affairs PDF Sales

English Questions – Antonyms 39

AffairsCloud YouTube Channel - Click Here

AffairsCloud APP Click Here

Hello Aspirants.
Welcome to Online English Section with explanation in AffairsCloud.com. Here we are creating question sample in Antonyms, which is BASED ON IBPS PO/CLERK/LIC AAO/RRB & SSC CGL EXAM and other competitive exams.

  1. Fallible
    1) conservative
    2) liable
    3) errant
    4) unerring
    Answer – 4)
    Explanation:Fallible – capable of making mistakes or being wrong.
    Unerring – always right or accurate.

  2. Parochial
    1) deceptive
    2) sectarian
    3) global
    4) insular
    Answer – 3)
    Explanation: Parochial – having a limited or narrow outlook or scope.
    global – relating to the whole world; worldwide.

  3. Exodus
    1) ignorant
    2) arrival
    3) departure
    4) sticks
    Answer – 2)
    Explanation: influx
    Exodus – a mass departure of people.
    arrival – the action or process of arriving.

  4. Panicky
    1) erring
    2) asunder
    3) egress
    4) calm
    Answer – 4)
    Explanation: calm
    Panicky – feeling or characterized by uncontrollable fear or anxiety.
    calm – not showing or feeling nervousness, anger, or other strong emotions.

  5. Distant
    1) close
    2) heedless
    3) evacuation
    4) backwoods
    Answer – 1)
    Explanation:Distant

  6. Despise
    1) abhor
    2) admire
    3) mortal
    4) retreat
    Answer – 2)
    Explanation: Despise – feel contempt or a deep repugnance for.
    admire – regard with respect or warm approval.

  7. Fiendish
    1) frail
    2) abominate
    3) friendly
    4) atrocious
    Answer – 3)
    Explanation: Fiendish – extremely cruel or unpleasant.
    friendly – kind and pleasant.

  8. Rebellion
    1) beastly
    2) nefarious
    3) deride
    4) submission
    Answer – 4)
    Explanation: Rebellion – an act of armed resistance to an established government or leader.
    submission – the action of accepting or yielding to a superior force or to the will or authority of another person.

  9. Fatigue
    1) flout
    2) revile
    3) demonic
    4) energies
    Answer – 4)
    Explanation: Fatigue – extreme tiredness resulting from mental or physical exertion or illness.
    energies – the strength and vitality required for sustained physical or mental activity.

  10. Tentative
    1) definite
    2) spurn
    3) repudiate
    4) vicious
    Answer – 1)
    Explanation: Tentative – not certain or fixed; provisional.
    definite – clearly stated or decided; not vague or doubtful.