Current Affairs PDF Sales

English Questions – Antonyms 37

AffairsCloud YouTube Channel - Click Here

Hello Aspirants.
Welcome to Online English Section with explanation in AffairsCloud.com. Here we are creating question sample in Antonyms, which is BASED ON IBPS PO/CLERK/LIC AAO/RRB & SSC CGL EXAM and other competitive exams.

  1. Perilous
    1) slenderness
    2) impregnable
    3) fortified
    4) sparsity
    Answer –  2)
    Explanation: impregnable – (of a fortified position) unable to be captured or broken into.

  2. Paucity
    1) affluence

     2) impenetrable
    3) shielded
    4) inviolable
    Answer – 1)
    Explanation: affluence – the state of having a great deal of money; wealth.

  3. Carnal
    1) invulnerable
    2) sheltered
    3) indestructible
    4) chaste

    Answer – 4)

    Explanation: chaste – without unnecessary ornamentation; simple or restrained.


  4. Inquisitive
    1) incurious
    2) snug
    3) vindicated
    4) invincible
    Answer – 1)
    Explanation: incurious – not eager to know something; lacking curiosity.

  5. Confident
    1) scanty
    2) subtle
    3) unsure
    4) scantiness
    Answer – 3)
    Explanation: unsure – not feeling, showing, or done with confidence and certainty.

  6. Prevent
    1) accommodate
    2) invulnerable
    3) unassailable
    4) adamant
    Answer – 1) 
    Explanation: accommodate – (of a building or other area) provide lodging or sufficient space for.

  7. Repulsive
    1) enchanting
    2) slender

    3) bullheaded

    4) adamantine

    Answer – 1)
    Explanation: enchanting – delightfully charming or attractive.

  8. Indolent
    1) inviting
    2) enthusiastic
    3) diligent
    4) invariable
    Answer – 3)
    Explanation: diligent – having or showing care and conscientiousness in one’s work or duties.

  9. Boisterous 
    1) inexorable
    2) restrained

    3) skimpy

    4) exiguous

    Answer – 2)
    Explanation: restrained – characterized by reserve or moderation; unemotional or dispassionate.

  10. Ample
    1) intent
    2) insufficient
    3) sparse
    4) obdurate
    Answer – 2)
    Explanation: insufficient – not enough; inadequate.