Current Affairs PDF

English Questions – Antonyms 36

Hello Aspirants.
Welcome to Online English Section with explanation in AffairsCloud.com. Here we are creating question sample in Antonyms, which is BASED ON IBPS PO/CLERK/LIC AAO/RRB & SSC CGL EXAM and other competitive exams.

  1. CHIVALROUS
    1) friable
    2) delicate
    3) frightened
    4) rigid
    Answer – 3)
    Explanation: frightened – afraid or anxious. 

  2. COMRADE
    1) humble
    2) opponent
    3) willing
    4) unchivalrous
    Answer – 2)
    Explanation: opponent

  3. OBSTINATE
    1) afraid
    2) dauntless
    3) amenable
    4) dynamite
    Answer – 3)
    Explanation: amenable – having or displaying a friendly and pleasant manner.

  4. PANICKY
    1) exalted
    2) divine
    3) august
    4) courageous
    Answer – 4)
    Explanation: courageous

  5. SUBLIME
    1) cooperative
    2) submissive
    3) abstract
    4) secondary
    Answer – 4)
    Explanation: secondary

  6. RETICENT
    1) prevalent
    2) communicative
    3) imposing
    4) noble
    Answer – 2)
    Explanation: communicative – willing, eager, or able to talk or impart information.

  7. DEVIATE
    1) stately
    2) outrageous
    3) sacred
    4) straight
    Answer – 4)
    Explanation: straight – extending or moving uniformly in one direction only; without a curve or bend.

  8. SLAVE
    1) crackerjack
    2) unrestrained
    3) majestic
    4) extortionate
    Answer – 1)
    Explanation: crackerjack – exceptionally good.

  9. STINGY
    1) transcendental
    2) proficient
    3) spendthrift
    4) skimping
    Answer – 3)
    Explanation: spendthrift – a person who spends money in an extravagant, irresponsible way.

  10. COMRADE
    1) foe
    2) acquisitive
    3) scurvy
    4) penurious
    Answer – 1)
    Explanation: foe – an enemy or opponent.