Current Affairs PDF Sales

English Questions: Antonyms – 31

AffairsCloud YouTube Channel - Click Here

AffairsCloud APP Click Here

Hello Aspirants.
Welcome to Online English Section with explanation in AffairsCloud.com. Here we are creating question sample in Antonyms, which is BASED ON IBPS PO/CLERK/LIC AAO/RRB & SSC CGL EXAM and other competitive exams.

  1. Grisly
    1) loving
    2) insincere
    3) unhealthy
    4) humorous
    5) Beautiful
    Answer – 5)
    Explanation : Beautiful

  2. Gracious
    1) rude
    2) agreeable
    3) unpleasant
    4) despicable
    Answer – 1)
    Explanation : rude

  3. Gloom
    1) leave
    2) mirth
    3) overstate
    4) stretch
    Answer – 2)
    Explanation : mirth

  4. Irascible
    1) determined
    2) placid
    3) reasonable
    4) pliant
    5) maiden
    Answer – 2)
    Explanation : irascible and placid are the antonyms
    irascible means easily angered; placid means calm or serene

  5. Remorse
    1) disdain
    2) ruthless
    3) uncertain
    4) seduce
    5) predicted
    Answer – 2)
    Explanation : Remorse and ruthless both are the antonym

  6. Ubiquitous
    1) prevalent
    2) relinquish
    3) superfluity
    4) diction
    5) unyielding
    Answer – 1)
    Explanation : Ubiquitous and prevalent both are the synonyms
    Ubiquitous – omnipresent, सर्वव्यापी
    Meaning – present, appearing, or found everywhere.
    Usage – “his ubiquitous influence was felt by all the family”

  7. Adamant
    1) decibel
    2) scattering
    3) scudding
    4) tender
    5) stepped
    Answer – 4)
    Explanation : Adamant and tender both are the antonym

  8. Insubordinate
    1) Servile
    2) palpable
    3) pragmatic
    4) inculcating
    5) Depressed
    Answer – 1)
    Explanation : insubordinate and Servile both are the antonym

  9. Radiance
    1) delicate
    2) respect
    3) distract
    4) overcast
    5) review
    Answer – 4)
    Explanation : Radiance and overcast both are the antonym

  10. Salubrious
    1) farfeiture
    2) unhealthy
    3) diminished
    4) anguish
    5) muster
    Answer – 2)
    Explanation : Salubrious and unhealthy both are the antonym