Current Affairs PDF Sales

English Questions: Antonyms – 15

AffairsCloud YouTube Channel - Click Here

AffairsCloud APP Click Here

Hello Aspirants.
Welcome to Online English Section with explanation in AffairsCloud.com. Here we are creating question sample in antonyms, which is BASED ON IBPS PO/CLERK/LIC AAO/RRB & SSC CGL EXAM and other competitive exams.

  1. Tedious
    1. unwavering
    2. frightening
    3. horrible
    4. pleasurable
    Answer 4. pleasurable
    Explanation: tedious means boring; pleasurable means enjoyable or delightful

  2. License
    1. restriction
    2. allow
    3. join
    4. gather
    Answer 1. restriction
    Explanation: one meaning of a license is permission; restriction means limitation

  3. Frivolous
    1. pious
    2. inexpensive
    3. serious
    4. contemptuous
    Answer 3. serious
    Explanation: frivolous means lacking seriousness, therefore serious is the most dissimilar

  4. Plain
    1. meadow
    2. ugly
    3. lovely
    4. unadorned
    Answer 3. lovely
    Explanation: plain means lacking in beauty; lovely means beautiful

  5. Denounce
    1. covet
    2. condemn
    3. blame
    4. deplore
    Answer 1. covet
    Explanation: one meaning of to denounce is to speak out against; to covet means to wish for enviously

  6. Contrary
    1. urbane
    2. agreeable
    3. unpleasant
    4. despicable
    Answer 2. agreeable
    Explanation: contrary means unwilling to accept control or advice; agreeable
    means ready or willing to agree

  7. Exacting
    1. upright
    2. lenient
    3. sober
    4. general
    Answer 2. lenient
    Explanation: exacting means severe; lenient means indulgent

  8. Glower
    1. prairie
    2. smile
    3. raise
    4. throw
    Answer 2. smile
    Explanation: glower means a sullen brooding look, therefore smile is the most dissimilar

  9. Curtail
    1. remain
    2. detain
    3. placate
    4. prolong
    Answer 4. prolong
    Explanation: to curtail means to cut short; to prolong means to lengthen or extend

  10. Eminent
    1. imminent
    2. obscure
    3. retire
    4. unsure
    Answer 2. obscure
    Explanation: eminent means prominent, or famous; obscure means not prominent, or unknown