Current Affairs PDF Sales

Current Affairs January 4 Quiz 2016

AffairsCloud YouTube Channel - Click Here

Hello Aspirants. Welcome to Online Current Affairs January 2016 Quiz in AffairsCloud.com. Here we are creating quiz covering important event in Current Affairs, which is common for all the bank exams and other competitive exams.

Click Here to Read Current Affairs January 4 2016

  1. Recently approved Scheduled Castes and the Scheduled Tribes (Prevention of Atrocities) Amendment Act, 2015 will amend which of the following act ?
    A.Scheduled Castes and the Scheduled Tribes (Prevention of Atrocities) Act, 1998
    B.Scheduled Castes and the Scheduled Tribes (Prevention of Atrocities) Act, 1965
    C.Scheduled Castes and the Scheduled Tribes (Prevention of Atrocities) Act, 1989
    D.Scheduled Castes and the Scheduled Tribes (Prevention of Atrocities) Act, 2014
    Answer – C.Scheduled Castes and the Scheduled Tribes (Prevention of Atrocities) Act, 1989

  2. Which Insurance company has introduced a limited premium paying, non-linked with-profits Endowment Assurance plan “Jeevan Labh” ?
    A.Aviva Life
    B.AEGON
    C.UIIC
    D.LIC
    Answer – D.LIC

  3. RBI has imposed a penalty of Rs 1 crore on which bank for violating some of its instructions ?
    A.SBM
    B.SBM
    C.SBT
    D.SBP
    Answer – C.SBT

  4. President Pranab Mukherjee has consented Payment of Bonus (Amendment) Act, 2015. It will amend which act ?
    A.Payment of Bonus Act, 1956
    B.Payment of Bonus Act, 1972
    C.Payment of Bonus Act, 1995
    D.Payment of Bonus Act, 1965
    Answer – D.Payment of Bonus Act, 1965

  5. Which Indian cricketer’s masterly innings of 281 has been voted the greatest Test performance of the last 50 years ?
    A.Sourav Ganguly
    B.Sachin Tendulkar
    C.Rahul Dravid
    D.VVS Laxman
    Answer – D.VVS Laxman

  6. Hindustan Aeronautics Limited (HAL) to open helicopter factory in Tumakuru, Karnataka. HAL headquarter is situated at which place ?
    A.Pune
    B.Delhi
    C.Bangalore
    D.Mumbai
    Answer – C.Bangalore

  7. President of India Shri Pranab Mukherjee has recently approved Arbitration and Conciliation (Amendment) Act, 2015. It will amend which act ?
    A.Arbitration and Conciliation Act, 1969
    B.Arbitration and Conciliation Act, 1996
    C.Arbitration and Conciliation Act, 1965
    D.Arbitration and Conciliation Act, 1989
    Answer – B.Arbitration and Conciliation Act, 1996

  8. IT giant Wipro has appointed which of the following as its new chief executive officer (CEO) ?
    A.Ireena Vittal
    B.Rishad Premji
    C.Abidali Neemuchwala
    D.T K Kurien
    Answer – C.Abidali Neemuchwala

  9. Central Mine Planning & Design Institute Ltd (CMPDI) has appointed which of the following as its Chairman-cum-Managing Director ?
    A.Binay Dayal
    B.B.N.Shukla
    C.V.K.Sinha
    D.Shekhar Saran
    Answer – D.Shekhar Saran

  10. Atomic Energy (Amendment) Act, which will allow NPCIL to collaborat with other PSB’s in the nuclear field ?
    A.Atomic Energy Act 1995
    B.Atomic Energy Act 1982
    C.Atomic Energy Act 1948
    D.Atomic Energy Act 1962
    Answer – D.Atomic Energy Act 1962

  11. Which mobile wallet platform has announced the acquisition of Delhi-based startup Shifu for Rs. 53.2 crore ?
    A.Oxigen
    B.MobiKwik
    C.Paytm
    D.FreeCharge
    Answer – C.Paytm

  12. “World Braille Day” observes on which date ?
    A.January 3
    B.January 4
    C.January 2
    D.January 6
    Answer – B.January 4

  13. Recently which Indian mountaineer has conquered Mt. Aconcagua in Argentina ?
    A.Arunima Sinha
    B.Malavath Purna
    C.Nungshi Malik
    D.Tashi Malik
    Answer – A.Arunima Sinha

  14. The approval of Payment of Bonus (Amendment) Act, 2015 will enhance the monthly bonus calculation ceiling to how much amount ?
    A.Rs. 6,000
    B.Rs. 5,000
    C.Rs. 7,000
    D.Rs. 8,000
    Answer – C.Rs. 7,000

  15. Syngene International(contract research organization) has appointed which of the following as its CEO-designate ?
    A.M. B. Chinappa
    B.Jonathan Hunt
    C.Peter Bains
    D.Manoj Nerurkar
    Answer – B.Jonathan Hunt