Current Affairs PDF Sales

Computer Questions Set-34

AffairsCloud YouTube Channel - Click Here

Hello Aspirants. Welcome to Online Computer Quiz in AffairsCloud.com. Here we are creating quiz covering important topics in computer awareness, which is common for all the SBI/IBPS/SSC exams and other competitive exams. We have included questions that are repeatedly asked in many bank exams !!!

  1. Windows XP, which shortcut is used to cycle through opened items in taskbar_______
    1) Ctrl + Tab
    2) Alt + Tab
    3) Ctrl + Esc
    4) Alt + Esc
    5) None of these
    2) Alt + Tab

  2. A primary key can also be called a_________
    1) super key
    2) candidate key
    3) alternate key
    4) secondary key
    5) None of these
    2) candidate key

  3. Which shortcut key is used to open a new file in MS Word?
    1) Ctrl + X
    2) Ctrl + Y
    3) Ctrl+N
    4) Ctrl + F
    5) None of these
    Ans.) 3

  4. Bridge operates in which of the following OSI layers?
    1) Physical
    2) Network
    3) Data link
    4) Both 1) and 3)
    5) None of these
    Ans.) 4

  5. ______printer is used for fax machines.
    1) Line
    2) Dot matrix
    3) Laser
    4) Inkjet
    5) Thermal
    Ans.) 5

  6. Foxpro is an example of________
    1) DBMS
    2) Relational DBMS
    3) Object-oriented DBMS
    4) Distributed DBMS
    5) None of these
    Ans.) 1

  7. Which storage decive is mounted on ‘reels’?
    ) Floppy disk
    2) CD-ROM
    3) Magnetic disk
    4) Magnetic tape
    5) None of these
    Ans.) 4

  8. What does AMD stands for?
    1) Advanced Mainframe Devices
    2) Advanced Micro Devices
    3) Advanced Mini Devices
    4) Advanced Monitor Devices
    5) None of these
    Ans.) 2

  9. A language based on graphics for use in education is called___________
    1) PROLONG
    2) LOGO
    3) COBOL
    4) BASIC
    5) None of these
    Ans.) 2

  10. SMPS stands for________
    1) Switched mode power supply
    2) Start mode power supply
    3) Store mode power supply
    4) Single mode power supply
    5) None of these
    Ans. 1)