Computer Questions Set – 189

Hello Aspirants. Welcome to Online Computer Quiz in AffairsCloud.com. Here we are creating quiz covering important topics in computer awareness, which is common for all the competitive exams. We have included questions that are repeatedly asked in many bank exams !!!

  1. _______ is a basic Internet program that allows a user to verify that a particular IP address exists and can accept requests.
    A. Hub
    B. Jitter
    C. Ping
    D. All of these
    E. None of these
    Answer
    Ans – C. Ping
    Ping is a basic Internet program that allows a user to verify that a particular IP address exists and can accept requests
  2. An abrupt and unwanted variation of signals traveling over the Internet is known as _____
    A. Hub
    B. Jitter
    C. Ping
    D. All of these
    E. None of these
    Answer
    Ans – B. Jitter
    An abrupt and unwanted variation of signals traveling over the Internet is known as Jitter.
  3. Which of the following is a network device that connects several nodes of a LAN?
    A. Hub
    B. Jitter
    C. Ping
    D. All of these
    E. None of these
    Answer
    Ans – A. Hub
  4. When a disk is formatted, it is divided into tracks, and each track is divided into ______
    A. Sectors
    B. Cluster
    C. Backup
    D. All of these
    E. None of these
    Answer
    Ans – A. Sectors
  5. The computer’s hierarchy of storage devices and folders is shown in the _______
    A. The Left pane
    B. The Right pane
    C. Finder
    D. All of these
    E. None of these
    Answer
    Ans – A. The Left pane
  6. The files and folders stored in the currently selected device or folder are shown in the _______
    A. The Left pane
    B. The Right pane
    C. Finder
    D. All of these
    E. None of these
    Answer
    Ans – B. The Right pane
    The files and folders stored in the currently selected device or folder are shown in the Right Pane.
  7. A group of sectors on a disk is known as ______
    A. Sectors
    B. Cluster
    C. Backup
    D. All of these
    E. None of these
    Answer
    Ans – B. Cluster
  8. When you are typing too fast, the data you type is stored in _______ area.
    A. Sectors
    B. Buffer
    C. Secondary Memory
    D. All of these
    E. None of these
    Answer
    Ans – B. Buffer
  9. A tool that allows an increase in the apparent size of an object is known as _______
    A. Shading
    B. Intrusion Detection
    C. Magnification
    D. Hardware Vandalism
    E. None of these
    Answer
    Ans – C. Magnification
  10. A digital multimedia file available on the Internet to be downloaded is known as ________
    A. Bookmarks
    B. Blogs
    C. Podcasts
    D. All of these
    E. None of these
    Answer
    Ans – C. Podcasts
AffairsCloud Recommends IBPSGuide Mock Test