Computer Questions Set – 185

Hello Aspirants. Welcome to Online Computer Quiz in AffairsCloud.com. Here we are creating quiz covering important topics in computer awareness, which is common for all the competitive exams. We have included questions that are repeatedly asked in many bank exams !!!

  1. ______ is a device that translates sound vibrations in the air into electronic signals.
    A. Hub
    B. Switch
    C. Microphone
    D. All of these
    E. None of these
    Answer
    Ans – C. Microphone
    A microphone is a device that translates sound vibrations in the air into electronic signals.
  2. _____ is a collection of internet-connected devices that are infected and controlled by a common type of malware.
    A. Hub
    B. Switch
    C. Microphone
    D. Botnet
    E. None of these
    Answer
    Ans – D. Botnet
    Botnet is a collection of internet-connected devices that are infected and controlled by a common type of malware.
  3. _______ is a type of malicious software program whose primary function is to infect other computers while remaining active on infected systems.
    A. Computer Worm
    B. Ethical Worm
    C. Bot Worm
    D. IM Worm
    E. None of these
    Answer
    Ans – A. Computer Worm
  4. _________ may be used to infect computers and turn them into zombies or bots.
    A. Computer Worm
    B. Ethical Worm
    C. Bot Worm
    D. IM Worm
    E. None of these
    Answer
    Ans – C. Bot Worm
  5. _______ propagate through instant messaging services and exploit access to contact lists on victim computers.
    A. Computer Worm
    B. Ethical Worm
    C. Bot Worm
    D. IM Worm
    E. None of these
    Answer
    Ans – D. IM Worm
  6. _______ is software that aims to gather information about a person or organization without their knowledge.
    A. Spyware
    B. Adware
    C. Malware
    D. All of these
    E. None of these
    Answer
    Ans – A. Spyware
    Spyware is software that aims to gather information about a person or organization without their knowledge.
  7. A _____ refers to the component of a computer virus that executes a malicious activity
    A. Payload
    B. Phishing
    C. Pharming
    D. All of these
    E. None of these
    Answer
    Ans – A. Payload
  8. ______ is a type of software that is distributed free of charge to prospective customers in a limited format.
    A. Spyware
    B. Adware
    C. Malware
    D. Shareware
    E. None of these
    Answer
    Ans – D. Shareware
  9. ________ is the compiling of information from databases with intent to prepare combined data sets for data processing.
    A. Data Storage
    B. Data Aggregation
    C. In-memory Cookie
    D. Tracking Cookie
    E. None of these
    Answer
    Ans – B. Data Aggregation
  10. _____ is a repository of data that is designed to serve a particular community of knowledge workers.
    A. Data mart
    B. Data Aggregation
    C. Data Maintenance
    D. All of these
    E. None of these
    Answer
    Ans – A. Data mart
AffairsCloud Recommends IBPSGuide Mock Test