Computer Questions Set – 181

Hello Aspirants. Welcome to Online Computer Quiz in AffairsCloud.com. Here we are creating quiz covering important topics in computer awareness, which is common for all the competitive exams. We have included questions that are repeatedly asked in many bank exams !!!

  1. ______ is a small-scale data center or cluster of computers designed to provide cloud computing services to mobile devices.
    A. Sub
    B. Intelligent
    C. Drone
    D. Cloudlet
    E. None of these
    Answer
    Ans – D. Cloudlet
    A cloudlet is a small-scale data center or cluster of computers designed to quickly provide cloud computing services to mobile devices, such as smartphones, tablets and wearable devices, within close geographical proximity
  2. ______ is an exploit that takes advantage of a vulnerable device to gain access to a  network.
    A. Device Attack
    B. Edge Computing
    C. Drone
    D. Cloudlet
    E. None of these
    Answer
    Ans – A. Device Attack
    Device Attack is an exploit that takes advantage of a vulnerable device to gain access to a  network.
  3. ______ is the exploiting of vulnerabilities in embedded software to gain control of the device.
    A. Proxy Hacking
    B. Embedded Device Hacking
    C. Proxy Hijacking
    D. Embedded Firmware
    E. Both (A) and (C)
    Answer
    Ans – B. Embedded Device Hacking
  4. _______ is the flash memory chip that stores specialized software running on a chip in an embedded device to control its functions.
    A. Proxy Hacking
    B. Embedded Device Hacking
    C. Proxy Hijacking
    D. Embedded Firmware
    E. Both (A) and (C)
    Answer
    Ans – D. Embedded Firmware
  5. _______ is a device which serves as the connection point between IoT devices and the cloud
    A. IoT Botnet
    B. IoT Gateway
    C. IoT Middleware
    D. IoT Cloud
    E. Both (A) and (C)
    Answer
    Ans – B. IoT Gateway
  6. ________ is software that serves as an interface between components of the IoT.
    A. IoT Botnet
    B. IoT Gateway
    C. IoT Middleware
    D. IoT Cloud
    E. Both (A) and (C)
    Answer
    Ans – C. IoT Middleware
    IoT Middleware is software that serves as an interface between components of the IoT.
  7. ______ is a group of hacked computers, smart appliances, and Internet-connected devices that have been co-opted for illicit purposes.
    A. IoT Botnet
    B. IoT Gateway
    C. IoT Middleware
    D. IoT Cloud
    E. Both (A) and (C)
    Answer
    Ans – A. IoT Botnet
  8. _________ is a larger transmission line that carries data gathered from smaller lines that interconnect with it.
    A. Backbone
    B. Intelligent
    C. Drone
    D. Cloudlet
    E. None of these
    Answer
    Ans – A. Backbone
  9. Which of the following is the combination of Bridge and Router?
    A. Backbone
    B. Brouter
    C. Baseband
    D. Cloudlet
    E. None of these
    Answer
    Ans – B. Brouter
  10. Which of the following forwards packets to computer hosts within a network but not between networks?
    A. Edge Router
    B. Core Router
    C. Backbone
    D. All of these
    E. None of these
    Answer
    Ans – B. Core Router
AffairsCloud Recommends IBPSGuide Mock Test