Computer Questions Set – 179

Hello Aspirants. Welcome to Online Computer Quiz in AffairsCloud.com. Here we are creating quiz covering important topics in computer awareness, which is common for all the competitive exams. We have included questions that are repeatedly asked in many bank exams !!!

  1. Which of the following is usually needed for a Web site?
    A. dedicated server
    B. virtual server
    C. Off-Line Services
    D. cache server
    E. None of these
    Answer
    Ans – A. dedicated server
    A dedicated server refers to the rental and exclusive use of a computer that includes a Web server, related software, and connection to the Internet, housed in the Web hosting company’s premises
  2. __________ is a server that shares hardware and software resources with other operating systems (OS)
    A. dedicated server
    B. virtual server
    C. Off-Line Services
    D. cache server
    E. None of these
    Answer
    Ans – B. virtual server
  3. Every computer connected to an Intranet/Extranet must have a distinct ________
    A. Firewall
    B. Brand name
    C. Proxy Server
    D. Domain Name
    E. IP Address
    Answer
    Ans – E. IP Address
  4. A beam of light used to record and retrieve data on optical disk is known as ________
    A. Polarized Light
    B. Coloured Light
    C. Unpolarized Concentric Light
    D. Laser
    E. Electric Light
    Answer
    Ans – D. Laser
  5. If you want to copy the entire disk then what command will you use?
    A. Format
    B. Chkdsk
    C. Copy
    D. Disk Copy
    E. None of these
    Answer
    Ans – D. Disk Copy
  6. In a computer system, ________ is a group of servers and other resources that act like a single system and enable high availability
    A. Control
    B. Cluster
    C. Backup
    D. Central
    E. None of these
    Answer
    Ans – B. Cluster
  7. _________ is a form of intrusion in which the attack is encoded in seemingly innocuous data.
    A. Virus Attack
    B. Unauthorized Attack
    C. Data Driven Attack
    D. All of these
    E. None of these
    Answer
    Ans – C. Data Driven Attack
  8. A crash of a read/write head in a hard disk drive is known as _______
    A. Head Crash
    B. Tail Crash
    C. Mother Board Crash
    D. All of these
    E. None of these
    Answer
    Ans – A. Head Crash
  9. ________ is a program that visits Web sites and reads their pages and other information in order to create entries for a search engine index.
    A. Metasearch engines
    B. Sniffer
    C. Spiders
    D. Hits
    E. None of these
    Answer
    Ans – C. Spiders
  10. ________ is a search tool that uses another search engine’s data to produce their own results from the Internet.
    A. Metasearch engines
    B. Sniffer
    C. Spiders
    D. Hits
    E. None of these
    Answer
    Ans – A. Metasearch engines
AffairsCloud Recommends IBPSGuide Mock Test