Hello Aspirants. Welcome to Online Computer Quiz in AffairsCloud.com. Here we are creating quiz covering important topics in computer awareness, which is common for all the competitive exams. We have included questions that are repeatedly asked in many bank exams !!!

  1. _________ is a node often acts as a proxy server and a firewall.
    A. subnet
    B. telnet
    C. gateway
    D. All of these
    E. None of these
    Ans – C. gateway.
    A gateway is a link between two computer programs or systems such as Internet Forums.

  2. Which of the following is a server that saves Web pages that users have requested so that successive requests for these pages do not require the use of the Internet?
    A. dedicated server
    B. virtual server
    C. Off-Line Services
    D. cache server
    E. None of these
    Ans – D. cache server
    A cache server is a dedicated network server or service acting as a server that saves Web pages or other Internet content locally.

  3. If an Excel Worksheet is to be linked for use in PowerPoint presentation, the following should be clicked ___________
    A. Edit, Paste Special
    B. Edit, Paste
    C. Edit, Copy
    D. File, Copy
    E. None of these.
    Ans – A. Edit, Paste Special

  4. Programs that automatically submit your search request to several search engines simultaneously are called _______
    A. Metasearch engines
    B. Web crawlers
    C. Spiders
    D. Hits
    E. None of these
    Ans – A. Metasearch engines

  5. Which protocol assigns IP address to the client connected in the internet?
    A. DHCP
    B. IP
    C. RPC
    D. All of these
    E. None of these
    Ans – A. DHCP

  6. C in “DHCP” Stands for _______
    A. Control
    B. Configuration
    C. Cost
    D. Central
    E. None of these
    Ans – B. Configuration

  7. ISP exchanges internet traffic between their networks by _________
    A. Internet Exchange Point
    B. Subscriber End Point
    C. ISP End point
    D. All of these
    E. None of these
    Ans – A. Internet Exchange Point

  8. Internet works on _______
    A. Circuit Switching
    B. Packet Switching
    C. Only A
    D. All of these
    E. None of these
    Ans – B. Packet Switching

  9. Which of the following can also be used legitimately or illegitimately to capture data being transmitted on a network?
    A. Metasearch engines
    B. Web crawlers
    C. Spiders
    D. Hits
    E. Sniffer
    Ans – E. Sniffer

  10. ______ is a communication line or link designed to carry multiple signals simultaneously to provide network access between two points.
    A. Metasearch engines
    B. Web crawlers
    C. Spiders
    D. Trunk
    E. Sniffer
    Ans – D. Trunk

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here