Current Affairs PDF Sales

Computer Questions Set – 175

Hello Aspirants. Welcome to Online Computer Quiz in AffairsCloud.com. Here we are creating quiz covering important topics in computer awareness, which is common for all the competitive exams. We have included questions that are repeatedly asked in many bank exams !!!

  1. Which is the process of turning hardware off and then turning it on again?
    A. Ghost Imaging
    B. Network virtualization
    C. Enclave
    D. Power cycling
    E. None of these
    Ans – D. Power cycling

  2. Which of the following is the processing of programs by multiple processors that share a common operating system and memory?
    A. SMP
    B. MPP
    C. SP
    D. All of these
    E. None of these
    Ans -A. SMP Symmetric Multiprocessing

  3. Which of the following is the coordinated processing of a program by multiple processors using its own operating system and memory?
    A. SMP
    B. MPP
    C. SP
    D. All of these
    E. None of these
    Ans – B. MPP Massively Parallel Processing

  4. ______ is a way of storing the same data in different places on multiple hard disks to protect data in the case of a drive failure.
    A. SMP
    B. MPP
    C. SP
    D. RAID
    E. None of these
    Ans – D. RAID(Redundant Array of Independent Disks)

  5. Which of the following is also known as a “shared everything” system?
    A. SMP
    B. MPP
    C. SP
    D. RAID
    E. None of these
    Ans – A. SMP

  6. Which of the following does not exceed 16 processors?
    A. SMP
    B. MPP
    C. SP
    D. RAID
    E. None of these
    Ans – A. SMP

  7. Which of the following is also known as tightly coupled multiprocessing?
    A. MPP
    B. SMP
    C. SP
    D. RAID
    E. None of these
    Ans – B. SMP

  8. Which of the following systems are considered better than MPP systems for online transaction processing?
    A. RAID
    B. SMP
    C. SP
    D. All of these
    E. None of these
    Ans – B. SMP

  9. ______ is the process of transferring data between data storage systems, data formats or computer systems.
    A. Data Migration
    B. Content Migration
    C. Data Integration
    D. All of these
    E. None of these
    Ans – A. Data Migration

  10. In______ up to 200 or more processors can work on the same application
    A. MPP
    B. SMP
    C. SP
    D. RAID
    E. None of these
    Ans – A. MPP