Hello Aspirants. Welcome to Online Computer Quiz in AffairsCloud.com. Here we are creating quiz covering important topics in computer awareness, which is common for all the competitive exams. We have included questions that are repeatedly asked in many bank exams !!!

  1. _______ is a small piece of hardware that connects to another device to provide it with additional functionality
    A. Kiosk
    B. Dongle
    C. UTP
    D. All of these
    E. None of these
    Ans – B. Dongle

  2. ________ is a systematic approach to saving and protecting the data contained in email messages to enable fast retrieval.
    A. e-mail reflector
    B. e-mail archiving
    C. eavesdropping
    D. IP surveillance
    E. None of these
    Ans – B. e-mail archiving

  3. Which of the following is a program that acts as the forwarding broadcaster of e-mails to the names on a mailing list?
    A. e-mail reflector
    B. e-mail archiving
    C. eavesdropping
    D. IP surveillance
    E. None of these
    Ans – A. e-mail reflector

  4. Which of the following differentiates between human and bot by setting some task?
    A. AIFF
    B. MFT
    C. CAPTCHA
    D. NDR
    E. None of these
    Ans -C. CAPTCHA

  5. “P” in CAPTCHA stands for _____
    A. Prevent
    B. Public
    C. Promote
    D. Period
    E. None of these
    Ans – B. Public. Completely Automated Public Turing test to tell Computers and Humans Apart

  6. Which of the following is an open source software platform?
    A. Docker
    B. Donationware
    C. Spyware
    D. Ransomware
    E. None of these
    Ans – A. Docker

  7. _______ is a container file that acts similar to a physical hard drive.
    A. Memory
    B. Cache
    C. Cookie
    D. Virtual Hard Drive
    E. None of these
    Ans – D. Virtual Hard Drive

  8. Which of the following is a type of Virtual Hard Drive that claims the maximum possible amount of physical disk space at the time of creation?
    A. Fixed
    B. Differencing
    C. Dynamic
    D. All of these
    E. None of these
    Ans – A. Fixed

  9. Which of the following is a type of Virtual Hard Drive that expands gradually in size?
    A. Fixed
    B. Differencing
    C. Dynamic
    D. All of these
    E. None of these
    Ans – C. Dynamic

  10. Which of the following is a type of Virtual Hard Drive that has a parent-child relationship with another virtual drive or physical drive?
    A. Fixed
    B. Differencing
    C. Dynamic
    D. All of these
    E. None of these
    Ans – B. Differencing

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here