Current Affairs PDF Sales

Computer Questions Set – 169

AffairsCloud YouTube Channel - Click Here

Hello Aspirants. Welcome to Online Computer Quiz in AffairsCloud.com. Here we are creating quiz covering important topics in computer awareness, which is common for all the competitive exams. We have included questions that are repeatedly asked in many bank exams !!!

  1. Which of the following is a server that saves Web pages that users have requested so that successive requests for these pages do not require the use of the Internet?
    A. dedicated server
    B. virtual server
    C. off-Line services
    D. cache server
    E. None of these
    Ans – D. cache server

  2. Which of the following is a computer with a Web server that serves the pages for one or more Web sites?
    A. portal
    B. backbone
    C. gateway
    D. business service provider
    E. host
    Ans – E. host

  3. _______ is a software application used to protect a single Internet-connected computer from intruders.
    A. subnet
    B. telnet
    C. personal firewall
    D. proxy server
    E. None of these
    Ans – C. personal firewall

  4. A local connection to a wide area network is termed as ___________
    A. point-of- sale (POS)
    B. permanent virtual circuit (PVC)
    C. Virtual Private Network(VPN)
    D. point of presence (POP)
    E. None of these
    Ans -D. point of presence (POP)

  5. A network that allows different companies to set up their own networks is known as ________
    A. Public Data Network
    B. Peer to Peer Network
    C. Virtual Private Network
    D. proxy server
    E. None of these
    Ans – A. Public Data Network

  6. If a memory chip is volatile, it will ______
    A. Explode if exposed to high temperatures
    B. Lose its Contents if current is turned off
    C. Be used for data storage only
    D. All of these
    E. None of these
    Ans – B. Lose its Contents if current is turned off.

  7. _________ is a node often acts as a proxy server and a firewall
    A. subnet
    B. telnet
    C. gateway
    D. All of these
    E. None of these
    Ans – C. gateway

  8. Which of the following will be used if a sender of e-mail wants to bold, italics etc, the text message?
    A. Rich text
    B. Rich signature
    C. Reach format
    D. All of these
    E. None of these
    Ans – A. Rich text

  9. Which of the following is a computer bus interface that connects host bus adapters to mass storage devices such as hard disk drives, optical drives etc.,?
    A. MHL(Mobile High-Definition Link)
    B. HDMI(High-Definition Multimedia Interface)
    C. MIDI(Musical Instrument Digital Interface)
    D. SATA(Serial Advanced Technology Attachment)
    E. None of these
    Ans – D. SATA(Serial Advanced Technology Attachment)

  10. Unauthorized access to restricted systems or resources is referred as __________
    A. Pharming
    B. Penetration
    C. Phishing
    D. All of these
    E. None of these
    Ans – B. Penetration