Current Affairs PDF Sales

Computer Questions Set – 167

AffairsCloud YouTube Channel - Click Here

Hello Aspirants. Welcome to Online Computer Quiz in AffairsCloud.com. Here we are creating quiz covering important topics in computer awareness, which is common for all the competitive exams. We have included questions that are repeatedly asked in many bank exams !!!

  1. Ethical hackers who use their skill to secure the integrity of computer systems or networks is called ________
    A. Black Hat
    B. Green Hat
    C. Pink Hat
    D. White Hat
    E. None of these
    Ans – D. White Hat

  2. _________ is a computer networking device that builds the connection with the other bridge networks which use the same protocol.
    A. Router
    B. Bridge
    C. Gateway
    D. Dial-up router
    E. None of these
    Ans – B. Bridge

  3. Select the best description of Read Only Memory(ROM)
    A. Volatile used to store information that does not change during system operation
    B. Volatile used to store information that changes during system operation
    C. Non-Volatile used to store information that does not change during system operation
    D. Non-Volatile used to store information that changes during system operation
    E. None of these
    Ans – C. Non-Volatile used to store information that does not change during system operation

  4. A remote control that is used to turn on or off some machine is called__________
    A. class
    B. interface
    C. message
    D. instance
    E. None of these
    Ans – B. interface

  5. A _____ terminal does not process or store data.
    A. dumb
    B. intelligent
    C. Both(1) & (2)
    D. Super
    E. None of these
    Ans – A. dumb

  6. The act of using the telephone in an attempt to scam the user into surrendering private information that will be used for identity theft is termed as _______
    A. Pharming
    B. Smishing
    C. Vishing
    D. All of these
    E. None of these
    Ans – C. Vishing

  7. Which language is used for Artificial Intelligence (AI)?
    A. FORTRAN
    B. COBOL
    C. C
    D. PROLOG
    E. None of these
    Ans – D. PROLOG

  8. When your computer stops working suddenly. it is referred to as a ________.
    A. crash
    B. die
    C. death
    D. penalty
    E. fault tolerance
    Ans – A. crash

  9. The capacity to perform multiple tasks simultaneously is termed as ______
    A. Diligence
    B. Versatility
    C. Reliability
    D. All of these
    E. None of these
    Ans – B. Versatility

  10. Which of the following domains is used for profit businesses?
    A. .com
    B. .edu
    C. .net
    D. Both (1) and (3)
    E. None of these
    Ans – A. .com