Current Affairs PDF Sales

Computer Questions Set – 166

AffairsCloud YouTube Channel - Click Here

Hello Aspirants. Welcome to Online Computer Quiz in AffairsCloud.com. Here we are creating quiz covering important topics in computer awareness, which is common for all the competitive exams. We have included questions that are repeatedly asked in many bank exams !!!

  1. Which of the following language is considered to be extensible because of its unlimited and self-defining markup symbols?
    A. HTML
    B. XHTML
    C. XML
    D. All of these
    E. None of these
    Ans – C. XML

  2. The term GIGO (Garbage In Garbage Out) is related to which characteristics of computers?
    A. Speed
    B. Automatic
    C. Accuracy
    D. Reliability
    E. None of these
    Ans – C. Accuracy

  3. Keys that are used in combination with some other key, they have been programmed to perform certain tasks is called _____
    A. Function keys
    B. Alphanumeric keys
    C. Modifier keys
    D. All of these
    E. None of these
    Ans – C. Modifier keys

  4. A firewall operated by __________
    A. the pre-purchase phase
    B. isolating intranet from extranet
    C. screening packets to/from the network & provide controllable filtering of network traffic.
    D. All of these
    E. None of these
    Ans – C. screening packets to/from the network & provide controllable filtering of network traffic.

  5. A key that is used to alternate the input mode of a group of keys on a keyboard is known as __________
    A. Function keys
    B. Alphanumeric keys
    C. Numeric keys
    D. Toggle Keys
    E. None of these
    Ans – D. Toggle Keys

  6. Malicious modification or destruction of data such as changing information on Web sites is called _________
    A. Super zapping
    B. Vandalism
    C. Spamming
    D. All of these
    E. None of these
    Ans – B. Vandalism

  7. Which of the following are known as cursor control keys?
    A. Alt, Ctrl
    B. Alt, Shift
    C. Arrow keys
    D. Functional keys
    E. None of these
    Ans – C. Arrow keys

  8. To center selected text in word, press the _____ key
    A. Ctrl + Alt
    B. Ctrl + E
    C. Ctrl + D
    D. Alt + C
    E. None of these
    Ans – B. Ctrl + E

  9. ____________ distributed as freeware, but it requires the user to view advertisements to use the software.
    A. Abandonware
    B. Adware
    C. Donationware
    D. All of these
    E. None of these
    Ans – B. Adware

  10. __________represents the majority of software purchased from software publishers.
    A. Firmware
    B. Proprietary Software
    C. Open Source Software
    D. Commercial Software
    E. None of these
    Ans – D. Commercial Software