Current Affairs PDF Sales

Computer Questions Set – 165

AffairsCloud YouTube Channel - Click Here

Hello Aspirants. Welcome to Online Computer Quiz in AffairsCloud.com. Here we are creating quiz covering important topics in computer awareness, which is common for all the competitive exams. We have included questions that are repeatedly asked in many bank exams !!!

  1. The _______ icon and bold message heading indicating that the e-mail message has not been read.
    A. Highlighted Envelope
    B. Closed Envelope
    C. Opened Envelope
    D. All of these
    E. None of these
    Ans – B. Closed Envelope

  2. In computer technology, _________ is a program, usually part of a compiler, that receives input in the form of sequential source program instructions
    A. RAM
    B. Cache
    C. Parser
    D. All of these
    E. None of these
    Ans – C. Parser

  3. The fastest component for accessing stored data is ________
    A. Cache
    B. DVDs.
    C. hard disks.
    D. main memory.
    E. None of these
    Ans – A. Cache

  4. Which of the following is a cyber attack intended to redirect a website’s traffic to another, fake site?
    A. Phishing
    B. Pharming
    C. Piracy
    D. Both (A) and (B)
    E. None of these
    Ans – B. Pharming

  5. _________ is a method of providing website content such as news stories or software updates.
    A. RSS
    B. Upgrading
    C. Piracy
    D. Both (1) and (2)
    E. None of these
    Ans – A. RSS

  6. Which of the following statements is true about “cookie”
    A. Stores the password of the user
    B. Stores the commands used by the user.
    C. Stores information about the user’s web activity
    D. Stores information about softwares.
    E. None of these
    Ans – C. Stores information about the user’s web activity

  7. Select the best description of Read Only Memory(ROM)
    A. Volatile used to store information that does not change during system operation
    B. Volatile used to store information that changes during system operation
    C. Non-Volatile used to store information that does not change during system operation
    D. Non-Volatile used to store information that changes during system operation
    E. None of these
    Ans – C. Non-Volatile used to store information that does not change during system operation

  8. By an Intranet we mean _____
    A. A LAN of an organization
    B. A Wide Area Network for all branches of an organization
    C. Personal Area Network of top management of an organization
    D. A network connecting all computers of an organization using Internet Protocol
    E. None of these
    Ans – D. A network connecting all computers of an organization using Internet Protocol

  9. Physical security is concerned with protecting computer hardware from human tampering & natural disasters and _______ security is concerned with protecting software from unauthorized tampering or damage.
    A. data
    B. cyber
    C. internet
    D. metaphysical
    E. None of these
    Ans – A. data

  10. A device driver acts like a ______ between the device & OS
    A. inverter
    B. converter
    C. translator
    D. All of these
    E. None of these
    Ans – C. translator