Current Affairs PDF Sales

Computer Questions Set – 159

AffairsCloud YouTube Channel - Click Here

Hello Aspirants. Welcome to Online Computer Quiz in AffairsCloud.com. Here we are creating quiz covering important topics in computer awareness, which is common for all the competitive exams. We have included questions that are repeatedly asked in many bank exams !!!

  1. Multi user systems provided cost savings for small business because they use a single processing unit to link several ______
    A. Personal computers
    B. Workstations
    C. Dumb terminals
    D. Mainframes
    E. None of these
    Ans – C. Dumb terminals

  2. The difference between memory and storage is that memory is _____ and storage is _________
    A. Temporary, permanent
    B. Permanent, temporary
    C. Slow, fast
    D. All of these
    E. None of these
    Ans – A. Temporary, permanent

  3. Which of the following is the first computer to use Stored Program Concept?
    A. UNIVAC
    B. ENIAC
    C. EDSAC
    D. All of these
    E. None of these
    Ans – C. EDSAC

  4. 1 nibble equals to _____
    A. 1 bits
    B. 2 bits
    C. 4 bits
    D. 8 bits
    E. None of these
    Ans – C. 4 bits

  5. The displayed data over the internet can be classified into two types. They are _______
    A. Static & Dynamic
    B. Graphical & Text
    C. Data & Voice
    D. All of these
    E. None of these
    Ans – A. Static & Dynamic

  6. Which is an open source development environment to develop dynamic web pages?
    A. PHP
    B. XML
    C. VB Script
    D. All of these
    E. None of these
    Ans – A. PHP

  7. A coding language that is compatible with windows servers which is used for increased functionality on a website or to work with a database is known as _____
    A. HTML
    B. ASP
    C. XML
    D. All of these
    E. None of these
    Ans – B. ASP

  8. A code that represents English characters as numbers and ranging from 0 to 127 is known as ______
    A. ASCII
    B. EBCDIC
    C. BCD
    D. All of these
    E. None of these
    Ans – A. ASCII

  9. _______ is a design tool that graphically shows the logic in a solution algorithm.
    A. Hierarchy Chart
    B. Flow Chart
    C. Structure Chart
    D. All of these
    E. None of these
    Ans – B. Flow Chart.

  10. Programs designed to perform specific tasks related to managing computer resources are called _______
    A. System Software
    B. Utility Software
    C. Application Software
    D. All of these
    E. None of these
    Ans – B. Utility Software