Current Affairs PDF Sales

Computer Questions Set – 158

AffairsCloud YouTube Channel - Click Here

Hello Aspirants. Welcome to Online Computer Quiz in AffairsCloud.com. Here we are creating quiz covering important topics in computer awareness, which is common for all the competitive exams. We have included questions that are repeatedly asked in many bank exams !!!

  1. A collection of conceptual tools for describing data, relationships, semantics & constraints is referred as ________
    A. data model
    B. ER model
    C. DBMS
    D. All of these
    E. None of these
    Ans – A. data model

  2. ______ is a feature for scheduling & multiprogramming to provide an economical interactive system of two or more users.
    A. time tracing
    B. time sharing
    C. multi-tasking
    D. All of these
    E. None of these
    Ans – B. time sharing

  3. ______ provides total solutions to reduce data redundancy, inconsistency, dependence & unauthorized access of data.
    A. Table
    B. Protection password
    C. Data reliability
    D. All of these
    E. None of these
    Ans – B. Protection password

  4. The particular field of a record that uniquely identifies each record is called the ______
    A. primary field
    B. key field
    C. master field
    D. All of these
    E. None of these
    Ans -B. key field

  5. ______are distinct items that don’t have much meaning to you in a given answer
    A. Fields
    B. Data
    C. Queries
    D. All of these
    E. None of these
    Ans – A. Fields

  6. The act of using the telephone in an attempt to scam the user into surrendering private information that will be used for identity theft is known as ______
    A. Pharming
    B. Smishing
    C. Vishing
    D. All of these
    E. None of these
    Ans – C. Vishing

  7. A most Sophisticated relay device used in a network that can be used to interconnect systems with different protocols, formatting languages and architecture is called ______
    A. Gateway
    B. Switch
    C. Bridge
    D. All of these
    E. None of these
    Ans – A. Gateway

  8. A repository of data that is designed to serve a particular community of knowledge workers is called _______
    A. datamart
    B. data maintenance
    C. data warehousing
    D. All of these
    E. None of these
    Ans – A. datamart

  9. What is Warm booting?
    A. When a computer is turned on after it has been completely shut down.
    B. When a computer is restarted by pressing the restart button or pressing (ctrl + Alt + Del) key.
    C. Only I
    D. Both (A) and (B)
    E. None of these
    Ans – B. When a computer is restarted by pressing the restart button or pressing (ctrl + Alt + Del) key.

  10. Which of the following is an example of Multi-User Operating System?
    A. UNIX
    B. LINUX
    C. Windows 2000/2007
    D. All of these
    E. None of these
    Ans – D. All of these