Current Affairs PDF Sales

Computer Questions Set – 156

AffairsCloud YouTube Channel - Click Here

Hello Aspirants. Welcome to Online Computer Quiz in AffairsCloud.com. Here we are creating quiz covering important topics in computer awareness, which is common for all the competitive exams. We have included questions that are repeatedly asked in many bank exams !!!

  1. Which of these is considered intelligent CASE tool?
    A. Workbench
    B. Toolkit
    C. Upper CASE
    D. Lower CASE
    E. None of these
    Ans – A. Workbench

  2. Origin of internet can be tracked from _______
    A. Satellite networks
    B. Radio networks
    C. ARPANET (Advanced Research Projects Agency Network)
    D. All of these
    E. None of these
    Ans – C. ARPANET (Advanced Research Projects Agency Network)

  3. ______ is used by public & private enterprises to publish and share financial information with each other and industry analysts across all computer platforms & the Internet.
    A. Extensible Markup Language (XML)
    B. Extensible Business Reporting Language (XBRL)
    C. Enterprise Application Integration (EAI)
    D. All of these
    E. None of these
    Ans – B. Extensible Business Reporting Language (XBRL)

  4. _____ is one reason for problems of data integrity.
    A. Data availability constraints
    B. Data inconsistency
    C. Data redundancy
    D. All of these
    E. None of these
    Ans -C. Data redundancy

  5. Which of the following is an advantage of mounting an application on the web?
    A. the possibility of 24-hour access for users
    B. creating a system that can extend globally
    C. standardizing the design of the interface
    D. All of these
    E. None of these
    Ans – A. the possibility of 24-hour access for users

  6. A key that is used to alternate the input mode of a group of keys on a keyboard is known as _____
    A. Function keys
    B. Alphanumeric keys
    C. Toggle Keys
    D. All of these
    E. None of these
    Ans – C. Toggle Keys

  7. An intelligent Hub that has the ability to determine the destination of a packet sent across the network is called ______
    A. Repeater
    B. Switch
    C. Bridge
    D. All of these
    E. None of these
    Ans – B. Switch

  8. A list of rules for transferring data over a network is called ______
    A. Protocol
    B. Program code
    C. Rules
    D. All of these
    E. None of these
    Ans – A. Protocol

  9. Which of the following domains is used for profit businesses?
    A. .com
    B. .edu
    C. .net
    D. All of these
    E. None of these
    Ans – A. .com

  10. A long message that needs to be transmitted is broken into smaller packets of fixed size for error free transmission is termed as ______
    A. Data Sequencing
    B. Flow Control
    C. Error control
    D. All of these
    E. None of these
    Ans – A. Data Sequencing