Current Affairs PDF Sales

Computer Questions Set – 155

AffairsCloud YouTube Channel - Click Here

Hello Aspirants. Welcome to Online Computer Quiz in AffairsCloud.com. Here we are creating quiz covering important topics in computer awareness, which is common for all the competitive exams. We have included questions that are repeatedly asked in many bank exams !!!

  1. Proprietary Software is also known as ________
    A. Closed Source Software
    B. Open Source Software
    C. Commercial Software
    D. All of these
    E. None of these
    Ans – A. Closed Source Software

  2. A product that is owned exclusively by a single company that can only function properly, if it is used with other products owned by the same company?
    A. Proprietary Software
    B. Public Domain Software
    C. Commercial Software
    D. All of these
    E. None of these
    Ans – A. Proprietary Software

  3. A coding language that is compatible with windows servers which is used for increased functionality on a website or to work with a database is known as _______
    A. HTML
    B. ASP
    C. XML
    D. All of these
    E. None of these
    Ans – B. ASP

  4. In the relational modes, cardinality is termed as _________
    A. number of tuples
    B. number of tables
    C. Both (A) and (B)
    D. All of these
    E. None of these
    Ans -A. number of tuples

  5. Which of the following memory chip is faster?
    A. DRAM
    B. RAM
    C. SRAM
    D. All of these
    E. None of these
    Ans – C. SRAM

  6. The technique that extends storage capacities of main memory beyond the actual size of the main memory is called _______
    A. switching
    B. virtual storage
    C. multitasking
    D. All of these
    E. None of these
    Ans – B. virtual storage

  7. A language reflects the way people think mathematically is known as _____
    A. cross platform programming
    B. functional
    C. event driven programming
    D. 3GL business programming
    E. None of these
    Ans – B. functional

  8. A mistake in an algorithm that causes incorrect results is called a ______
    A. logical error
    B. syntax error
    C. procedural error
    D. compiler error
    E. None of these
    Ans – A. logical error

  9. The terminal device that functions as a cash register, computer terminal, and OCR reader is the _____
    A. Data collection terminal
    B. OCR register terminal
    C. Video Display terminal
    D. POS terminal
    E. None of these
    Ans – D. POS terminal

  10. A set of flip flops integrated together is called ____
    A. Counter
    B. Adder
    C. Register
    D. All of these
    E. None of these
    Ans – C. Register