Current Affairs PDF Sales

Computer Questions Set – 154

AffairsCloud YouTube Channel - Click Here

Hello Aspirants. Welcome to Online Computer Quiz in AffairsCloud.com. Here we are creating quiz covering important topics in computer awareness, which is common for all the competitive exams. We have included questions that are repeatedly asked in many bank exams !!!

  1. A device for changing the connection on a connector to a different configuration is ______
    A. a converter
    B. a component
    C. an attachment
    D. an adapter
    E. None of these
    Ans – D. an adapter

  2. The signal that a computer is waiting for a command from the user is _______
    A. prompt
    B. event
    C. time slice
    D. interrupt
    E. None of these
    Ans – A. prompt

  3. System proposal is prepared in ____ phase of SDLC.
    A. Conception
    B. Initiation
    C. Analysis
    D. Design
    E. None of these
    Ans – B. Initiation

  4. Telnet is which of the following based computer protocol?
    A. sound
    B. image
    C. text
    D. All of these
    E. None of these
    Ans – C. text

  5. Which one of the following is an MS-DOS external command?
    A. COPY
    B. FORMAT
    C. DIR
    D. All of these
    E. None of these
    Ans – B. FORMAT

  6. Which of the following supports the process by dividing a path to peripheral devices?
    A. Kernel
    B. Shell
    C. Fork
    D. All of these
    E. None of these
    Ans – A. Kernel

  7. The program which interprets commands given by the user?
    A. Kernel
    B. Shell
    C. Fork
    D. All of these
    E. None of these
    Ans – B. Shell

  8. A system call of OS which is used to create a new process is known as?
    A. Kernel
    B. Shell
    C. Fork
    D. All of these
    E. None of these
    Ans – C. Fork

  9. ______ is a primary key of one file that also appears in another file.
    A. Physical key
    B. Foreign key
    C. Logical key
    D. All of these
    E. None of these
    Ans – B. Foreign key

  10. _____is an invalid type of database key
    A. Structured Primary key
    B. Atomic Primary key
    C. Logical key
    D. All of these
    E. None of these
    Ans – A. Structured Primary key