Current Affairs PDF Sales

Computer Questions Set – 138

AffairsCloud YouTube Channel - Click Here

AffairsCloud APP Click Here

Hello Aspirants. Welcome to Online Computer Quiz in AffairsCloud.com. Here we are creating quiz covering important topics in computer awareness, which is common for all the competitive exams. We have included questions that are repeatedly asked in many bank exams !!!

  1. Which of the following routing technique is used in distributed operating system?
    A. fixed routing
    B. virtual routing
    C. dynamic routing
    D. All of these
    E. None of these
    Ans – D. All of these

  2. Which of the following provides remote login?
    A. FTP
    B. HTTP
    C. RPC
    D. Telnet
    E. None of these
    Ans – D. Telnet

  3. Which of the following is not used for real-time processing?
    A. fixed routing
    B. virtual routing
    C. dynamic routing
    D. All of these
    E. None of these
    Ans – A. fixed routing

  4. Which of the following is also known as Static Routing?
    A. fixed routing
    B. virtual routing
    C. dynamic routing
    D. All of these
    E. None of these
    Ans -A. fixed routing

  5. ______ is a process in which pages of data are not copied from disk to RAM until they are needed.
    A. Paging
    B. Demand paging
    C. Segmentation
    D. Swapping
    E. None of these
    Ans -B. Demand paging

  6. The most widely used type of database management system is ________
    A. Flat database.
    B. Network database.
    C. Relational database
    D. Hierarchical database.
    E. None of these
    Ans – C. Relational database

  7. Telnet is _____ based computer protocol.
    A. sound
    B. image
    C. text
    D. All of these
    E. None of these
    Ans – C. text

  8. __________ is the transmission of voice and multimedia content over Internet Protocol (IP) networks.
    A. FTP
    B. HTTP
    C. VOIP
    D. Telnet
    E. None of these
    Ans – C. VOIP

  9. A USB communication device that supports data encryption for secure wireless communication for notebook users is called a ______
    A. USB Wireless Network adapter
    B. wireless switch
    C. wireless hub
    D. router
    E. None of these
    Ans – A. USB Wireless Network adapter

  10. Which of the following activity can be termed as software piracy?
    A. Soft loading
    B. Counterfeiting
    C. Renting
    D. All of these
    E. None of these
    Ans – D. All of these