Current Affairs PDF Sales

Computer Questions Set- 118

AffairsCloud YouTube Channel - Click Here

AffairsCloud APP Click Here

Hello Aspirants. Welcome to Online Computer Quiz in AffairsCloud.com. Here we are creating quiz covering important topics in computer awareness, which is common for all the competitive exams. We have included questions that are repeatedly asked in many bank exams !!!

  1. Which of the following becomes different shapes depending on the task you are performing?
    A. Active tab
    B. Active Window
    C. Insertion Point
    D. Mouse Pointer
    E. None of the above
    Ans –D. Mouse Pointer

  2. Which of the following is a card that is installed in a computer so that it can be connected to a network?
    A. Sound Card
    B. Display Card
    C. NIC
    D. VGA
    E. None of the Above
    Ans – C. NIC – Network Interface Card

  3. ________ is a special character that represents one or more other characters.
    A. Primary Key
    B. Secondary Key
    C. Private Key
    D. Wild card
    E. None of the Above
    Ans – D. Wild card

  4. Which of the following is a blinking vertical bar that indicates where text, graphics, and other items will be inserted?
    A. Active tab
    B. Active Window
    C. Insertion Point
    D. Mouse Pointer
    E. None of the above
    Ans – C. Insertion Point

  5. If you want to move an icon on your desktop, this is called_____
    A. Pointing
    B. Dragging
    C. Shifting
    D. Highlighting
    E. None of the Above
    Ans – B. Dragging

  6. In Word, press __________ to create a line break, which advances the insertion point to the beginning of the next line, ignoring any paragraph formatting instructions.
    A. Ctrl + Enter
    B. Shift + Enter
    C. Alt + Enter
    D. Ctrl + Shift
    E. None of the Above
    Ans – B. Shift + Enter

  7. A pie chart with one or more slices offset is called a(n) __________ pie chart.
    A. imported
    B. exploded
    C. extensive
    D. absolute
    E. None of the Above
    Ans – B. exploded

  8. Which function is useful when you want to assign a value to a cell based on a logical test?
    A. If
    B. extensive
    C. absolute
    D. Sum
    E. None of the Above
    Ans – A. If

  9. A data that contains information without structures is termed as ________
    A. Field
    B. File
    C. Flat File
    D. Record
    E. None of these
    Ans – C. Flat File

  10. A protocol that can be used by certain people only is known as _______
    A. Open protocol
    B. Closed Protocol
    C. Proprietary protocol
    D. Both (B) and (C)
    E. None of these
    Ans –C. Proprietary protocol