Current Affairs PDF

Computer Aptitude Questions Set – 3

computer

Hello Aspirants.

Welcome to Online Computer Aptitude Quiz Section based on New Pattern in AffairsCloud.com. Here we are creating quiz based on Number System conversion for SBI/IBPS Exams.

I.Study the flowchart carefully to answer the given questions (Circle represent person)

Computer Aptitude Set 3

  1. Which of the following pair passed 12th ?
    1.TDB
    2.ZEB
    3.DPH
    4.PBZ
    5.None of these
    Answer – 3.DPH

  2. Which of the following information true about E ?
    1.Graduated, Employee
    2.Graduated , Unemployee
    3.Unemployee, Studied IT courses
    4.12th, Unemployee
    5.None of these
    Answer – 2.Graduated , Unemployee

  3. Who studied IT course ?
    1.P
    2.H
    3.C
    4.All of these
    5.Non of these
    Answer – 4.All of these

  4. As per the given information how many people are working ?
    1.More than three
    2.One
    3.Two
    4.Three
    5.None of these
    Answer – 3.Two

  5. Find the number of Graduated  people ?
    1.Five
    2.Six
    3.Four
    4.Three
    5.None of these
    Answer – 2.Six

II.Study the flowchart carefully to answer the given questions
https://affairscloud.com/assets/uploads/2017/04/Fowchart-Computer-Aptitude-set-3Q2.jpg

  1. Which age people are permitted to vote in the general election ?
    1.Less than 18
    2.Greater than 18
    3.18
    4.Can’t say
    5.None of these
    Answer – 2.Greater than 18

  2. What is the minimum age required to open an individual bank account ?
    1.10
    2.18
    3.>10
    4.<10
    5.None of these
    Answer – 1.10

  3. If age of A is 8,he can open bank account ?
    1.yes
    2.No
    Answer – 1.yes

  4. If age of K is 11, then he open the account
    1.In her/his name
    2.He/she can’t operate the account
    3.He/She can operate the account
    4.Both 1 and 3
    5.None of these
    Answer – 4.Both 1 and 3

  5. Minors can get other services of the bank ?
    1.yes
    2.No
    3.Can’t say
    4.May be with the help of parents
    5.None of these
    Answer – 3.Can’t say