Aptitude Questions – Number Series Set 54

Hello Aspirants. Welcome to Online Quantitative Aptitude Section in AffairsCloud.com. Here we are creating question sample in Number Series, which is common for all the competitive exams. We have included Some questions that are repeatedly asked in bank exams !!!

  1. 5, 15, 65, 315, ?, 7815
    A. 1695
    B. 1935
    C. 1565
    D. 1685
    E. None of these
    Answer & Explanation
    Answer – C. 1565
    Explanation :
    5 * 5 – 10 = 15
    15 * 5 – 10 = 65
    65 * 5 – 10 = 315
    315 * 5 – 10 = 1565
    1565 * 5 – 10 = 7815

  2. 8 18 28 90 356 ?
    A. 1782
    B. 1892
    C. 1652
    D. 1662
    E. None of these
    Answer & Explanation
    Answer – A. 1782
    Explanation :
    * 1 + 10
    * 2 – 8
    * 3 + 6

  3. 2 12 52 162 332 ?
    A. 342
    B. 366
    C. 396
    D. 291
    E. None of these
    Answer & Explanation
    Answer – A. 342
    Explanation :
    2 * 5 + 2 = 12
    12 * 4 + 4 = 52
    52 * 3 + 6 = 162

  4. 4 14 44 150 ? 3090
    A. 612
    B. 632
    C. 616
    D. 618
    E. None of these
    Answer & Explanation
    Answer – C. 616
    Explanation :
    4 * 1 + 10 * 1 = 14
    14 * 2 + 8 * 2 = 44
    44 * 3 + 6 * 3 = 150
    150 * 4 + 4 * 4 = 616
    616 * 5 + 2 * 5 = 3090

  5. 2 51 87 112 128 137 ?
    A. 152
    B. 131
    C. 213
    D. 141
    E. None of these
    Answer & Explanation
    Answer – D. 141
    Explanation :
    2 + 7² = 51
    51 + 6² = 87
    87 + 5² = 112
    112 + 4² = 128
    128 + 3² = 137
    137 + 2² = 141

  6. 5 8 8 10 13 ?
    A. 12
    B. 14
    C. 18
    D. 16
    E. None of these
    Answer & Explanation
    Answer – D. 16
    Explanation :
    *2 – 2
    /2 + 4
    *2 – 6

  7. 7 23 55 109 191 ?
    A. 343
    B. 323
    C. 307
    D. 303
    E. None of these
    Answer & Explanation
    Answer – C. 307
    Explanation :
    2^3 – 1^2
    3^3 – 2^2
    4^3 – 3^2

  8. 3 2 3 6 14 ?
    A. 46.5
    B. 36.5
    C. 35.5
    D. 45.5
    E. None of these
    Answer & Explanation
    Answer – E. None of these
    Explanation :
    3 * 0.5 + 0.5 = 2
    2 * 1.0 + 1.0 = 3
    3 * 1.5 + 1.5 = 6
    6 * 2 + 2 = 14
    14 * 2.5 + 2.5 = 37.5

  9. 3 8 ? 76 235 696
    A. 49
    B. 26
    C. 27
    D. 22
    E. None of these
    Answer & Explanation
    Answer – C. 27
    Explanation :
    3 * 3 – 1 = 8
    8 * 3 + 3 = 27
    27 * 3 – 5 = 76
    76 * 3 + 7 = 235
    235 * 3 – 9 = 696

  10. 6 13 24 51 98 ?
    A. 149
    B. 159
    C. 189
    D. 201
    E. None of these
    Answer & Explanation
    Answer – D. 201
    Explanation :
    6 * 2 + 1
    13 * 2 – 2
    24 * 2 + 3
    51 * 2 – 4
    98 * 2 + 5





error: Alert: Content is protected !!