Current Affairs APP

Aptitude Questions: Number Series Set 33

Hello Aspirants.

Welcome to Online Quantitative Aptitude Section in AffairsCloud.com. Here we are creating question sample in Number Series, which is common for all the competitive exams. We have included Some questions that are repeatedly asked in bank exams !!!

  1. 872,872, 888, 824,  ?, 692
    1.712
    2.846
    3.723
    4.692
    5.None of these
    Answer & Explanation
    Answer – 1.712
    Explanation :
    872 – 02 = 872
    872 + 42 = 888
    888 – 82 = 824
    824 + 122 = 968
    968 – 162 = 712

  2. 69, 84, 189, ?, 1197, 2484
    1.893
    2.761
    3.504
    4.920
    5.None of these
    Answer & Explanation
    Answer – 3.504
    Explanation :
    69+(1*3*5) = 84
    84+(3*5*7) = 189
    189+(5*7*9) = 504
    504+(7*9*11) = 1197
    1197+(9*11*13) = 2484

  3. 156, 173, 131, 181, 94, ?
    1.321
    2.89
    3.171
    4.255
    5.None of these
    Answer & Explanation
    Answer – 4.255
    Explanation :
    156+17*1 = 173
    173-21*2 = 131
    131 + 25*3 = 206
    206-29*4 = 90
    90+33*5 = 255

  4. 980, 191, ?, 253, 504, 505
    1.676
    2.876
    3.768
    4.534
    5.None of these
    Answer & Explanation
    Answer – 3.768
    Explanation :
    980÷5 -5 = 191
    191*4+4 = 768
    768÷3-3 = 253
    253*2-2 = 504
    504*1+1 = 505

  5. 33, 165, 825, ? , 20625
    1.3625
    2.4125
    3.5225
    4.6225
    5.None of these
    Answer & Explanation
    Answer – 2.4125
    Explanation :
    33*0.5÷0.1 = 165
    165*1÷0.2 = 825
    825*1.5÷0.3 = 4125
    4125*2÷0.4 = 20625

  6. 1, 9, 32, 114, 476, ?
    1.2400
    2.3100
    3.1980
    4.2320
    5.None of these
    Answer & Explanation
    Answer – 1.2400
    Explanation :
    1*1+1*8 = 1+9 = 9
    9*2+2*7 = 18+14 = 32
    32*3+3*6 = 96+18 = 114
    114*4+4*5 = 456+20 = 476
    476*5+5*4 = 2380+20 = 2400

  7. 127, 125, 247, ?, 2943
    1.777
    2.773
    3.737
    4.767
    5.None of these
    Answer & Explanation
    Answer – 3.737
    Explanation :
    127*1-2 =125
    125*2-3 = 247
    247*3-4 = 737
    737*4-5 = 2943

  8. 96, 99, 104, ?, 128, 151
    1.111
    2.112
    3.113
    4.114
    5.None of these
    Answer & Explanation
    Answer – 3.113
    Explanation :
    96+3 = 99
    99+(3+2) = 104
    104+(5+4) = 113
    113+(9+6) = 128
    128+(15+8) 151

  9. 111, 133.2, 186.48, 298.36, 537.04, ?
    1.1046.19
    2.1074.12
    3.967.08
    4.1133.03
    5.None of these
    Answer & Explanation
    Answer – 2.1074.08
    Explanation :
    111*1.2 = 133.2
    133.2*1.4 = 186.48
    186.48*1.6 = 298.36
    298.36*1.8 = 537.04
    537.06*2 = 1074.08

  10. 2125, ? , 207.75, 42.05, 26.025
    1.424.05
    2.925.25
    3.1230
    4.425.5
    5.None of these
    Answer & Explanation
    Answer – 4.425.5
    Explanation :
    2125÷5+0.5 = 425.5
    425.5*0.5 -5 = 207.75
    207.75÷5+0.5 = 42.05
    42.05*0.5 -5 = 26.025





error: Alert: Content is protected !!