Current Affairs APP

Aptitude Questions: Number Series Set 29

Hello Aspirants. Welcome to Online Quantitative Aptitude Section in AffairsCloud.com. Here we are creating question sample in Number Series, which is common for all the competitive exams. We have included Some questions that are repeatedly asked in bank exams !!!

  1. 698 554 454 390 354 ?
    A. 338
    B. 348
    C. 388
    D. 398
    E. None of these
    Answer & Explanation
    Answer – A. 338
    Explanation :
    -12^2 -10^2, -8^2
    338

  2. 5 7 10 36 136 ?
    A. 789
    B. 890
    C. 690
    D. 698
    E. None of these
    Answer & Explanation
    Answer – C. 690
    Explanation :
    * 1 + 2
    * 2 – 4
    * 3 + 6
    690

  3. 2 11 46 ? 286
    A. 141
    B. 136
    C. 156
    D. 190
    E. None of these
    Answer & Explanation
    Answer – A. 141
    Explanation :
    2 * 5 + 1 = 11; 11 * 4 + 2 = 46; 46 * 3 + 3 = 141

  4. 3 10 32 ? 460 2315
    A. 112
    B. 132
    C. 115
    D. 119
    E. None of these
    Answer & Explanation
    Answer – E. None of these
    Explanation :
    10 = 3 * 1 + 7 * 1
    32 = 10 * 2 + 6 * 2
    111 = 32 * 3 + 5 * 3

  5. 6072 ? 200 48 14 5
    A. 1045
    B. 1010
    C. 1005
    D. 1052
    E. None of these
    Answer & Explanation
    Answer – B. 1010
    Explanation :
    -12 / 6
    -10 / 5
    -8 / 4
    1010

  6. 5 8 6 ? 7 12
    A. 12
    B. 14
    C. 16
    D. 10
    E. None of these
    Answer & Explanation
    Answer – D. 10
    Explanation :
    *2 – 2
    /2 + 2
    *2 – 2
    10

  7. 6 23 56 ? 184 219
    A. 104
    B. 109
    C. 107
    D. 106
    E. None of these
    Answer & Explanation
    Answer – B. 109
    Explanation :
    2^3 – 2^1
    3^3 – 2^2
    4^3 – 2^3
    109

  8. 13700 1957 ? 65 16 5
    A. 326
    B. 350
    C. 345
    D. 362
    E. None of these
    Answer & Explanation
    Answer – A. 326
    Explanation :
    -1 / 7
    -1 / 6
    -1 / 5
    326

  9. 5 12 60 340 ? 6724
    A. 1584
    B. 1884
    C. 1684
    D. 1784
    E. None of these
    Answer & Explanation
    Answer – C. 1684
    Explanation :
    * 8 – 28
    * 7 – 24
    * 6 – 20
    1684

  10. 3 7 12 27 50 ?
    A. 100
    B. 95
    C. 85
    D. 105
    E. None of these
    Answer & Explanation
    Answer – D. 105
    Explanation :
    3 * 2 + 1
    7 * 2 – 2
    12 * 2 + 3
    27 * 2 – 4
    50 * 2 + 5 = 105





error: Alert: Content is protected !!