Current Affairs PDF Sales

English Questions: Sentence Correction Set – 32

AffairsCloud YouTube Channel - Click Here

Hello Aspirants.
Welcome to Online English Section with explanation in AffairsCloud.com. Here we are creating question sample in Spelling test, which is BASED ON IBPS PO/CLERK/LIC AAO/RRB & SSC CGL EXAM and other competitive exams.

  1. This notice is simply confined to ascartaining whether the specific group demanding reservation is worthy of it or not. No correction required
    1)
    2)
    3)
    4)
    5) No correction required
    Answer – 2)
    Explanation: The correct spelling is “ascertaining”

  2. Little attention is paid to re-examining the global picture or viewing the conundrem of reservation holistically. No correction required
    1)
    2)
    3)
    4)
    5) No correction required
    Answer – 3)
    Explanation: The correct spelling is “conundrum”

  3. Neither any established principles of positive descrimination nor the required data are available to tell us who deserves preferential policies and why. No correction required
    1)
    2)
    3)
    4)
    5) No correction required
    Answer – 2)
    Explanation: The correct spelling is “discrimination”

  4. The proportion of individuals identifying themselves as Other Backward Classes (OBCs) has steadily grown over the years. No correction required
    1)
    2)
    3)
    4)
    5) No correction required
    Answer – 5)
    Explanation: No correction required

  5. If combined with about 9 per cent of the Scheduled Tribe (ST) and 20 per cent of the Scheduled Caste (SC) population, the total proportion eligible for reservation comprisses 73 per cent of the Indian population. No correction required
    1)
    2)
    3)
    4)
    5) No correction required
    Answer – 4)
    Explanation: The correct spelling is “comprises”

  6. It would be impossible to provide effective benefits to this large a group, Thus, some choices within these categories will inevitebly need to be made. No correction required
    1)
    2)
    3)
    4)
    5) No correction required
    Answer – 4)
    Explanation: The correct spelling is “inevitably”

  7. Lack of consistency and clarity lead to ambiguty in the entire process of reservation, leaving communities like the Jats dissatisfied. No correction required
    1)
    2)
    3)
    4)
    5) No correction required
    Answer – 2)
    Explanation: The correct spelling is “ambiguity

  8. Wage increases associated with the Sixth Pay Commission and the expected implementation of the Seventh Pay Commission have made government jobs highly attractive. No correction required
    1)
    2)
    3)
    4)
    5) No correction required
    Answer – 5)
    Explanation: No correction required

  9. If India can conduct a full Below Poverty Line Census, providing data for a caste group should be feasiable.No correction required
    1)
    2)
    3)
    4)
    5) No correction required
    Answer – 4)
    Explanation: The correct spelling is “feasible”

  10. If new claiments to the OBC category are added to this group, easily 80 per cent of Indians would be eligible for reservation of some kind. No correction required
    1)
    2)
    3)
    4)
    5) No correction required
    Answer – 1)
    Explanation: The correct spelling is “claimants”