Current Affairs PDF Sales

English Questions: Spotting Error Set – 24

AffairsCloud YouTube Channel - Click Here

AffairsCloud APP Click Here

Hello Aspirants.
Welcome to Online English Section with explanation in AffairsCloud.com. Here we are creating question sample in Spotting Error, which is BASED ON IBPS PO/CLERK/LIC AAO/RRB & SSC CGL EXAM and other competitive exams.

  1. a)/ Prime Minister Narendra Modi have b)/ just launched the Start-up India c)/ scheme, first alluded to d)/ on Independence Day last year. e)/ No error
    1. A
    2. B
    3. C
    4. D
    5. E No error
    Answer – 1. A
    Explanation: Replace “have” with “has”

  2. a)/ Wherever similar problems have been b)/ identified and partly solve elsewhere, c)/ we should unabashedly borrow solutions, d)/ giving credit where it is due. e)/ No error
    1. A
    2. B
    3. C
    4. D
    5. E No error
    Answer – 2. B
    Explanation: Replace “solve” with “solved”

  3. a)/ Beyond these celebratory b)/ exhortations, we have already c)/ made incremental, but solid, d)/ progress in substantive policies. e)/ No error
    1. A
    2. B
    3. C
    4. D
    5. E No error
    Answer – 4. D
    Explanation: Replace “in” with “on”

  4. a)/ If one looks at numerous survey b)/ on the web about the pet peeves c)/ of entrepreneurs, foremost d)/ among these are the tax burden. e)/ No error
    1. A
    2. B
    3. C
    4. D
    5. E No error
    Answer – 1. A
    Explanation: Replace “survey” with “surveys”

  5. a)/ We should think of “start-up” and “stand-up” b)/ as applying to the broadest swathes c)/ of our society, not just e-commerce and d)/ mobile apps, so important as these are. e)/ No error
    1. A
    2. B
    3. C
    4. D
    5. E No error
    Answer – 4. D
    Explanation: it should be “as important as”

  6. a)/ The press and the public should b)/ hold us to account so c)/ that action survives much d)/ beyond today’s euphoria. e)/ No error
    1. A
    2. B
    3. C
    4. D
    5. E No error
    Answer – 5. E
    Explanation: No error

  7. a)/ There is much that can be done to b)/ link the incubators on the input side c)/ to the university and laboratory ecosystem d)/ and on the output side to the corporates. e)/ No error
    1. A
    2. B
    3. C
    4. D
    5. E No error
    Answer – 4. D
    Explanation: Omit “the”
    it should be “and on the output side to corporates”.

  8. a)/ As a example, in the short b)/ run, I’d certainly like us c)/ to dramatically upgrade and expand d)/ our incubator ecosystem. e)/ No error
    1. A
    2. B
    3. C
    4. D
    5. E No error
    Answer – 1. A
    Explanation: Replace “a” with “an”

  9. a)/ As several entrepreneurs said b)/ at the event, we should take c)/ it upon ourselves to imagine and d)/ implement solutions to our own problems. e)/ No error
    1. A
    2. B
    3. C
    4. D
    5. E No error
    Answer – 5. E
    Explanation: No error

  10. a)/ In the interim five month, b)/ the aspiration, the reality and c)/ the stretch goal of this initiative d)/ have been coming into focus. e)/ No error
    1. A
    2. B
    3. C
    4. D
    5. E No error
    Answer – 1. A
    Explanation: Replace “month” with “months”