Current Affairs APP

English Questions – Fill in the Blanks Set 87

Hello Aspirants.

Welcome to Online English Section with explanation inAffairsCloud.com. Here we are creating question sample inFill in the blanks, which is BASED ON IBPS PO/CLERK/LIC AAO/RRB & SSC CGL EXAM and other competitive exams.

  1. To not only stay in the game but capture new sources of value,_________will need to_________their customer experience.
    1) expatriate, butcher
    2) unacceptable, extirpate
    3) desirable, despoil
    4) incumbents , reinvent
    5) exile, liquidate
    Answer & Explanation
    Answer – 4) 
    Explanation : incumbents , reinvent
    Incumbents –  the holder of an office or post.

  2. That begins with bringing in data and analytics-based_________about what really_________to customers and how best to deliver it to them.
    1) meliorate, improve
    2) dismantle, differently
    3) maraud, mutilate
    4) eradicate, better,
    5) insights, matters
    Answer & Explanation
    Answer – 5) 
    Explanation : insights, matters
    insights – the capacity to gain an accurate and deep understanding of someone or something. 

  3. Instead of more bank finance for long-gestation projects, what we need is a_________corporate bond market, arm’s-length financing and multiple_________.
    1) annihilate, amend
    2) ameliorate, divergently
    3) extinguish, occasionally
    4) thriving, vetting
    5) exterminate, sometimes
    Answer & Explanation
    Answer – 4)
    Explanation : thriving, vetting
    thriving – prosperous and growing; flourishing.
    vetting – make a careful and critical examination of (something).

  4. The main culprit is technological change that_________routine manual and_________tasks, while increasing demand (and wages) for highly skilled workers.
    1) corporeal, natural
    2) concrete, gross
    3) automates, cognitive
    4) consume,crush
    5) rarely, ponderable
    Answer & Explanation
    Answer – 3)
    Explanation : automates, cognitive
    cognitive – relating to cognition. 

  5. Indeed, in the industries and regions hit hardest by import competition, years of_________ _________have now boiled over, fueling support for populists promising to roll back globalization.
    1) cream, environmental
    2) simmering, discontent
    3) desolate, materialistic
    4) dispatch, palpable
    5) somatic, substantial
    Answer & Explanation
    Answer – 2) 
    Explanation : simmering, discontent
    simmering – (of water or food that is being heated) stay just below boiling point while bubbling gently. 

  6. And it is far from clear what purpose one more layer of_________between th_________and the user of capital would achieve and how it would be cost-effective, without subsidies of some kind or the other.
    1) intermediation ,saver
    2) erase, cruelty
    3) impair, intolerance
    4) phenomenal,  meanness
    5) sensible, uncompassion
    Answer & Explanation
    Answer – 1)
    Explanation : intermediation ,saver
    saver – a person who regularly saves money through a bank or recognized scheme. 

  7. The point is that a_________bond market, complete with secondary market trading, would lead to regular disclosure and_________.
    1) thriving, oversight
    2) maim, attention
    3) declining, contemplation
    4) failing, assiduity
    5) languishing, consideration
    Answer & Explanation
    Answer – 1)
    Explanation : thriving, oversight
    thriving – prosperous and growing; flourishing.

  8. It would merely lead to more_________, and almost certainly much more _________, in providing long-term funding.
    1) recollection, intentness
    2) remembrance, engrossment
    3) opacity, inefficiency
    4) absorption, application
    5) diligence, heed
    Answer & Explanation
    Answer – 3) 
    Explanation : opacity, inefficiency
    opacity – the quality of lacking transparency or translucence.

  9. The proposed banks would not need to open branches in rural and semi-urban areas, and may also be_________from norms like the statutory liquidity ratio, as per which banks are_________to invest 20.5% of their deposits in government securities.
    1) exempt ,required
    2) debate, deliberation
    3) detestation, hostility
    4) distaste,enmity
    5) heedfulness, immersion
    Answer & Explanation
    Answer – 1) 
    Explanation : exempt ,required 

  10. The other_________for companies is to tie the_________customer experience to their operations.
    1)  industry, aversion
    2) imperative, reinvented
    3) thoughtfulness, invented
    4) scrutiny, prejudice
    5) thought, objection
    Answer & Explanation
    Answer – 2)
    Explanation : imperative, reinvented 





error: Alert: Content is protected !!