RRB ALP & Group D 2018 Exam: Maths&Reasoning Test-Day 15

Hello Aspirants

Welcome to Online Maths & Reasoning Test in AffairsCloud.com. We are starting Cumulus Course for Railways RRB ALP & Group D 2018 Exams and we are creating sample questions in Maths & Reasoning section, this type of Question will be asked in Railways RRB 2018!!!

Click Here to View Cumulus Course : Railways RRB ALP & Group D 2018 Exams
Railways RRB ALP & Group D 2018 Exam: Maths & Reasoning – 7 PM Every Day
Railways RRB ALP & Group D 2018 Exam: General Science Test – 8 PM Every Day
Railways RRB ALP & Group D 2018 Exam: GK Test – 9 PM Every Day

Help:- Share Our Cumulus Course – Railways RRB ALP & Group D 2018 Exam page to your Friends & FB Groups

________________________

Time limit: 0

Quiz-summary

0 of 10 questions completed

Questions:

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. 6
  7. 7
  8. 8
  9. 9
  10. 10

Information

All the Best

You have already completed the quiz before. Hence you can not start it again.

Quiz is loading...

You must sign in or sign up to start the quiz.

You have to finish following quiz, to start this quiz:

Results

0 of 10 questions answered correctly

Your time:

Time has elapsed

You have reached 0 of 0 points, (0)

Categories

  1. Quantitative Aptitude 0%
  2. Reasoning 0%
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. 6
  7. 7
  8. 8
  9. 9
  10. 10
  1. Answered
  2. Review
  1. Question 1 of 10
    1. Question
    1 points
    Category: Quantitative Aptitude

    4410/45/7 = ?

    Correct

    Answer : 4. 14
    Explanation:
    4410/45 = 98
    98/7 = 14

    Incorrect

    Answer : 4. 14
    Explanation:
    4410/45 = 98
    98/7 = 14

  2. Question 2 of 10
    2. Question
    1 points
    Category: Quantitative Aptitude

    7586 + 11254 – ? = 8976

    Correct

    Answer : 2. 9864
    Explanation:
    18840 – 8976 = 9864

    Incorrect

    Answer : 2. 9864
    Explanation:
    18840 – 8976 = 9864

  3. Question 3 of 10
    3. Question
    1 points
    Category: Quantitative Aptitude

    1 2 6 ? 31 56

    Correct

    Answer : 4. 15
    Explanation:
    1 + (1)^2 = 2
    2 + (2)^2 = 6
    6 + (3)^2 = 15

    Incorrect

    Answer : 4. 15
    Explanation:
    1 + (1)^2 = 2
    2 + (2)^2 = 6
    6 + (3)^2 = 15

  4. Question 4 of 10
    4. Question
    1 points
    Category: Quantitative Aptitude

    Out of the total candidates appeared for a competition, 20% qualified and 10% of the qualified candidates. If 290 candidates were finally selected, how many candidates appeared?

    Correct

    Answer : 1. 14500
    Explanation:
    x * 20/100 *10/100 = 290
    X * 290 * 50 = 14500

    Incorrect

    Answer : 1. 14500
    Explanation:
    x * 20/100 *10/100 = 290
    X * 290 * 50 = 14500

  5. Question 5 of 10
    5. Question
    1 points
    Category: Quantitative Aptitude

    Shalini and Reshma started a business in partnership investing Rs.35000 and Rs.20000 respectively. After one year Gayathri joined them with Rs. 40000. If the profit earned at the end of two years was Rs.21000 what was Reshma’s share in it?

    Correct

    Answer : 4. Rs. 5600
    Explanation:
    Investment Ratio = (35000*24):(20000*24):(40000*12) = 7 : 4 : 4
    21000*4/15 = Rs.5600

    Incorrect

    Answer : 4. Rs. 5600
    Explanation:
    Investment Ratio = (35000*24):(20000*24):(40000*12) = 7 : 4 : 4
    21000*4/15 = Rs.5600

  6. Question 6 of 10
    6. Question
    1 points
    Category: Reasoning

    In a certain code, PLATE is written as PQMBUF and TOWN written as TUPXO. How is DEAR written in that code?

    Correct

    Answer : 1. DEFBS

    Incorrect

    Answer : 1. DEFBS

  7. Question 7 of 10
    7. Question
    1 points
    Category: Reasoning

    Q says “M and T are my brothers”. Q says “K is father of T”. Q says “R is brother of my father”. How is R related to T’s mother.?

    Correct

    Answer : 4. Brother in law
    Explanation:

    Incorrect

    Answer : 4. Brother in law
    Explanation:

  8. Question 8 of 10
    8. Question
    1 points
    Category: Reasoning

    How many such pairs of digits are there in the number ‘95314687’ each of which has as many as when the digits are arranged in ascending order?

    Correct

    Answer : 3. Two

    Incorrect

    Answer : 3. Two

  9. Question 9 of 10
    9. Question
    1 points
    Category: Reasoning

    If the following numbers are arranged in descending order after revising the position of the digits in each of them, which of the following will be in the middle?
    783 159 376 852 617

    Correct

    Answer : 3. 376
    Explanation:
    951 716 673 387 258

    Incorrect

    Answer : 3. 376
    Explanation:
    951 716 673 387 258

  10. Question 10 of 10
    10. Question
    1 points
    Category: Reasoning

    Four of the five are alike in a certain way and so form a group.Which is the one that does not belong to that group?

    Correct

    Answer : 3. FIK
    Explanation:
    FghIjK

    Incorrect

    Answer : 3. FIK
    Explanation:
    FghIjK


________________________
  • Click view Questions button to view Explanation
  • Note:- We are providing unique questions for you to practice well, have a try !!
  • Ask your doubt in comment section, AC Mod’s ll clear your doubts in caring way.
  • If you find any mistake, please tell us in the comment section.




error: Alert: Content is protected !!