IBPS PO 2019 Prelims: Quant Test Day 13

Hello Aspirants

Welcome to Online Quant Test in AffairsCloud.com. We are starting Cumulus Course for IBPS PO 2019 Prelims Exam and we are creating sample questions in Quant section, this type of Question will be asked in IBPS PO 2019!!!

Click Here to View Cumulus Course: IBPS PO 2019 Prelims
IBPS PO 2019 Prelims: Reasoning Test – 7 PM Every Day
IBPS PO 2019 Prelims: Quant Test – 8 PM Every Day
IBPS PO 2019 Prelims: English Test – 9 PM Every Day

Help:- Share Our Cumulus Course for IBPS PO 2019  Exam Course page to your Friends & FB Groups

________________________

Time limit: 0

Quiz-summary

0 of 10 questions completed

Questions:

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. 6
  7. 7
  8. 8
  9. 9
  10. 10

Information

All the Best

You have already completed the quiz before. Hence you can not start it again.

Quiz is loading...

You must sign in or sign up to start the quiz.

You have to finish following quiz, to start this quiz:

Results

0 of 10 questions answered correctly

Your time:

Time has elapsed

You have reached 0 of 0 points, (0)

Categories

  1. Quantitative Aptitude 0%
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. 6
  7. 7
  8. 8
  9. 9
  10. 10
  1. Answered
  2. Review
  1. Question 1 of 10
    1. Question
    1 points
    Category: Quantitative Aptitude

    A house was to be constructed in 50 days and 20 men were deployed for this work, 5 days before the scheduled time it was realizes than 1/5 of the work was still to be done. How many more men were required to complete the work in stipulated time?

    Correct

    Answer – 3) 25
    Explanation –

    Let the total work is 50
    Since 1/5 of the work was still to be done
    Hence work done by 20 men in 45 days is 40
    Using formula ,
    M1. D1 . W2 = M2. D2 . W1
    20. 45 .10 = M2 . 5 . 40
    M2 = 45
    Hence 45-20 = 25
    25 additional workers were required

    Incorrect

    Answer – 3) 25
    Explanation –

    Let the total work is 50
    Since 1/5 of the work was still to be done
    Hence work done by 20 men in 45 days is 40
    Using formula ,
    M1. D1 . W2 = M2. D2 . W1
    20. 45 .10 = M2 . 5 . 40
    M2 = 45
    Hence 45-20 = 25
    25 additional workers were required

  2. Question 2 of 10
    2. Question
    1 points
    Category: Quantitative Aptitude

    7.01 × 3.99 + 4.09 × 5.12 + 12.01 = ?

    Correct

    Answer – 1. 60

    Incorrect

    Answer – 1. 60

  3. Question 3 of 10
    3. Question
    1 points
    Category: Quantitative Aptitude

    (11.01)^2 + 4.99 – (2.99)^2 = ? – (8.01)^2

    Correct

    Answer – 1) 181

    Incorrect

    Answer – 1) 181

  4. Question 4 of 10
    4. Question
    1 points
    Category: Quantitative Aptitude

    2, 5, 11, 17, 23, ________

    Correct

    Answer – 1) 31
    Explanation:

    Next number is every alternate prime number.

    Incorrect

    Answer – 1) 31
    Explanation:

    Next number is every alternate prime number.

  5. Question 5 of 10
    5. Question
    1 points
    Category: Quantitative Aptitude

    12, 13, 25, 38, 63, __________

    Correct

    Answer – 1.101
    Explanation:

    12+13 =25
    13+25 = 38
    25+38 = 63
    38+63 = 101

    Incorrect

    Answer – 1.101
    Explanation:

    12+13 =25
    13+25 = 38
    25+38 = 63
    38+63 = 101

  6. Question 6 of 10
    6. Question
    1 points
    Category: Quantitative Aptitude

    Directions.Q(6-10) Read the following information and answer the questions given below:

    In IPL 2016, 2017 and 2018, AB de Villiers scored runs against 7 different teams (SRH, KXIP, CSK, MI, KKR, DD, and RR). In 2016 he scored 600 runs, out of which 28% were against SRH, 19% were against CSK and rests of them were against other teams. In 2017 he scored 850 runs out of which 60% were against MI, KXIP and DD and rests of them were against other teams. In 2018, 32% of the total runs were scored against MI and rests of them were against other teams.

    In 2016, if AB de Villiers scored total 110 runs against DD and KXIP and the runs scored against MI, RR and KKR were in ratio 2:8:3. Runs scored against RR in 2016 are how much percent less than the runs scored against SRH in the same year?

    Correct

    Answer- 3) 31.25%
    Explanation-
    Runs scored against SRH = 28% of 600 = 168
    Runs scored against CSK = 19% of 600 = 114
    Total runs scored against DD and KXIP = 110
    Total runs scored against MI, RR and KKR = 600 – (168 + 114 + 110) = 600 – 392 = 208
    Runs scored against RR = 208/13 × 8 = 128
    Required percentage = (168 – 128)/128 × 100 = 40/128 × 100 = 31.25%

    Incorrect

    Answer- 3) 31.25%
    Explanation-
    Runs scored against SRH = 28% of 600 = 168
    Runs scored against CSK = 19% of 600 = 114
    Total runs scored against DD and KXIP = 110
    Total runs scored against MI, RR and KKR = 600 – (168 + 114 + 110) = 600 – 392 = 208
    Runs scored against RR = 208/13 × 8 = 128
    Required percentage = (168 – 128)/128 × 100 = 40/128 × 100 = 31.25%

  7. Question 7 of 10
    7. Question
    1 points
    Category: Quantitative Aptitude

    Directions.Q(6-10) Read the following information and answer the questions given below:

    In IPL 2016, 2017 and 2018, AB de Villiers scored runs against 7 different teams (SRH, KXIP, CSK, MI, KKR, DD, and RR). In 2016 he scored 600 runs, out of which 28% were against SRH, 19% were against CSK and rests of them were against other teams. In 2017 he scored 850 runs out of which 60% were against MI, KXIP and DD and rests of them were against other teams. In 2018, 32% of the total runs were scored against MI and rests of them were against other teams.

    In 2017, AB scored 125 runs against RR and runs scored against MI, KXIP and DD were in ratio 5:9:3. Runs scored against RR in 2017 are how much percent less than the runs scored against MI in the same year?

    Correct

    Answer- 1) 50/3%
    Explanation-
    Runs scored against MI in year 2017 = 5/17 × 60% of 850 = 150
    Runs scored against RR = 125
    Required percentage = 25/150 = 50/3%

    Incorrect

    Answer- 1) 50/3%
    Explanation-
    Runs scored against MI in year 2017 = 5/17 × 60% of 850 = 150
    Runs scored against RR = 125
    Required percentage = 25/150 = 50/3%

  8. Question 8 of 10
    8. Question
    1 points
    Category: Quantitative Aptitude

    Directions.Q(6-10) Read the following information and answer the questions given below:

    In IPL 2016, 2017 and 2018, AB de Villiers scored runs against 7 different teams (SRH, KXIP, CSK, MI, KKR, DD, and RR). In 2016 he scored 600 runs, out of which 28% were against SRH, 19% were against CSK and rests of them were against other teams. In 2017 he scored 850 runs out of which 60% were against MI, KXIP and DD and rests of them were against other teams. In 2018, 32% of the total runs were scored against MI and rests of them were against other teams.

    Adding to the information given in question number 7, the runs scored by AB in 2017 against SRH, KKR and CSK are in ratio 18:13:12 respectively. Then, runs scored by him against DD are how much percent more than the runs scored by him against CSK in the same year?

    Correct

    Answer- 4) 50%
    Explanation-
    Total runs scored against MI, KXIP and DD = 60% of 850 = 510
    Runs scored against DD = 510/17 × 3 = 90
    Runs scored against RR = 125
    Total runs scored against SRH, KKR and CSK = 850 – (510 + 125) = 850 – 635 = 215
    Runs scored against CSK = 215/43 × 12 = 60
    Required percentage = (90 – 60)/60 × 100 = 50%

    Incorrect

    Answer- 4) 50%
    Explanation-
    Total runs scored against MI, KXIP and DD = 60% of 850 = 510
    Runs scored against DD = 510/17 × 3 = 90
    Runs scored against RR = 125
    Total runs scored against SRH, KKR and CSK = 850 – (510 + 125) = 850 – 635 = 215
    Runs scored against CSK = 215/43 × 12 = 60
    Required percentage = (90 – 60)/60 × 100 = 50%

  9. Question 9 of 10
    9. Question
    1 points
    Category: Quantitative Aptitude

    Directions.Q(6-10) Read the following information and answer the questions given below:

    In IPL 2016, 2017 and 2018, AB de Villiers scored runs against 7 different teams (SRH, KXIP, CSK, MI, KKR, DD, and RR). In 2016 he scored 600 runs, out of which 28% were against SRH, 19% were against CSK and rests of them were against other teams. In 2017 he scored 850 runs out of which 60% were against MI, KXIP and DD and rests of them were against other teams. In 2018, 32% of the total runs were scored against MI and rests of them were against other teams.

    In year 2018, runs scored by AB against KKR and RR were 36% of the total runs scored by him in that year and they were in ratio 11:7 for both teams respectively. Find the runs scored by him against MI in 2018 if the runs scored by him against KKR in same year were 132 runs.

    Correct

    Answer- 3) 192
    Explanation-
    Runs scored by AB in 2018 against KKR and RR = 132/11 × 18 = 216
    Runs scored by AB against MI = 216/36 × 32 = 192

    Incorrect

    Answer- 3) 192
    Explanation-
    Runs scored by AB in 2018 against KKR and RR = 132/11 × 18 = 216
    Runs scored by AB against MI = 216/36 × 32 = 192

  10. Question 10 of 10
    10. Question
    1 points
    Category: Quantitative Aptitude

    Directions.Q(6-10) Read the following information and answer the questions given below:

    In IPL 2016, 2017 and 2018, AB de Villiers scored runs against 7 different teams (SRH, KXIP, CSK, MI, KKR, DD, and RR). In 2016 he scored 600 runs, out of which 28% were against SRH, 19% were against CSK and rests of them were against other teams. In 2017 he scored 850 runs out of which 60% were against MI, KXIP and DD and rests of them were against other teams. In 2018, 32% of the total runs were scored against MI and rests of them were against other teams.

    Adding to the information given in the question number 9, the runs scored by AB in 2018 against KXIP, DD, SRH and CSK were in ratio 5:3:6:2 respectively. How many runs were scored by him in 2018 against SRH?

    Correct

    Answer- 3) 72
    Explanation-
    Total percent of runs scored by him in 2018 against KKR, RR and MI = 68%
    Percentage of runs scored against rest of the teams = 32%
    Percentage of runs scored against SRH = 6/16 × 32 = 12%
    Runs scored against SRH = 216/36 × 12 = 6 × 12 = 72

    Incorrect

    Answer- 3) 72
    Explanation-
    Total percent of runs scored by him in 2018 against KKR, RR and MI = 68%
    Percentage of runs scored against rest of the teams = 32%
    Percentage of runs scored against SRH = 6/16 × 32 = 12%
    Runs scored against SRH = 216/36 × 12 = 6 × 12 = 72


________________________
  • Click view Questions button to view Explanation
  • Note:- We are providing unique questions for you to practice well, have a try !!
  • Ask your doubt in comment section, AC Mod’s ll clear your doubts in caring way.
  • If you find any mistake, please tell us in the comment section.

Click Here to Subscribe Puzzle and Seating arrangement PDF for IBPS RRB/IBPS PO Exams





error: Alert: Content is protected !!