Current Affairs APP

English Questions: Vocabulary test – 26

Hello Aspirants.

Welcome to Online English Section with explanation inAffairsCloud.com. Here we are providing vocabulary test based on the some difficult words , which is important for IBPS PO/CLERK/LIC AAO/RRB & SSC CGL EXAM and other competitive exams.

  1. What is the antonym of rout?
    1) foment
    2) exacerbate
    3) succumb
    4) tranquil
    5) None of these
    Answer & Explanation
    Answer – 3)
    Explanation : succumb

  2. What is the synonyms of stupor?
    1) appreciation
    2) sensibility
    3) consciousness
    4) amazement
    5) None of these
    Answer & Explanation
    Answer – 4)
    Explanation : amazement

  3. What is the synonyms of sneer?
    1) scorn
    2) despise
    3) accost
    4) discost
    5) None of these
    Answer & Explanation
    Answer – 1)
    Explanation : scorn

  4. What is the antonym of saucy?
    1) meek
    2) brazen
    3) dazzle
    4) crafty
    5) None of these
    Answer & Explanation
    Answer – 1)
    Explanation : meek

  5. What is the synonyms of shabby?
    1) prospectus
    2) thriving
    3) impoverished
    4) restoring
    5) None of these
    Answer & Explanation
    Answer – 3)
    Explanation : impoverished

  6. What is the antonym of partial?
    1) utter
    2) excessive
    3) creature
    4) leninent
    5) None of these
    Answer & Explanation
    Answer – 1)
    Explanation : utter

  7. What is the synonyms of wither?
    1) floweret
    2) grow
    3) bloom
    4) constrict
    5) None of these
    Answer & Explanation
    Answer – 4)
    Explanation : constrict

  8. What is the antonym of withhold?
    1) check
    2) bridle
    3) abstain
    4) release
    5) None of these
    Answer & Explanation
    Answer – 4)
    Explanation : release

  9. What is the synonyms of yoke?
    1) harness
    2) grasp
    3) noble
    4) ethical
    5) None of these
    Answer & Explanation
    Answer – 1)
    Explanation : harness

  10. What is the synonyms of zealot?
    1) bearable
    2) fanatic
    3) abstinent
    4) moderate
    5) None of these
    Answer & Explanation
    Answer – 2)
    Explanation :  fanatic





error: Alert: Content is protected !!