Current Affairs APP

English Questions Spotting Error Set – 67

Hello Aspirants.

Welcome to Online English Section with explanation inAffairsCloud.com. Here we are creating question sample inSpotting Errors, which is BASED ON IBPS PO/CLERK/LIC AAO/RRB & SSC CGL EXAM and other competitive exams.

  1. a)/The resolution expressed concerns over the b)/ detention of Hurriyat leaders c)/and human rights activists and urged d)/the Indian government to released them.e)/No error
    A. 1
    B. 2
    C. 3
    D. 4
    E. 5 No error
    Answer & Explanation
    Answer – D. 4
    Explanation : it should be “release” instead of “released”.

  2. a)/It is never helpful to point at sticking points, b)/ but it is always helpful to encourage c)/one’s partners to take a much active d)/ and forward-looking approach.e)/No error
    A. 1
    B. 2
    C. 3
    D. 4
    E. 5 No error
    Answer & Explanation
    Answer – C. 3
    Explanation : it should be “more” instead of “much”

  3. a)/There is no doubt that the Modi government should make electoral b)/funding transparent, since the perception about it is c)/ that it is by and large corruption-free d)/and has a grip on governance.e)/No error
    A. 1
    B. 2
    C. 3
    D. 4
    E. 5 No error
    Answer & Explanation
    Answer – E. 5
    Explanation : No error

  4. a)/Culling of stray dogs, sterilisation, b)/ and administration of the anti-rabies c)/vaccine have madehardlyd)/any difference.e)/No error
    A. 1
    B. 2
    C. 3
    D. 4
    E. 5 No error
    Answer & Explanation
    Answer – C. 3
    Explanation : it should be “hardly made” instead of “made hardly”

  5. a)/By making a sensitive issue, on which the dignity b)/and pride of the nation are at stake, c)/a political agenda, parties are showing d)/how unethical they have become. e)/No error
    A. 1
    B. 2
    C. 3
    D. 4
    E. 5 No error
    Answer & Explanation
    Answer – A. 1
    Explanation : it should be “in which” instead of “on which”

  6. a)/The Singur verdict is one of the rarest cases b)/ where a judgment was in favour c)/ of the poor, there are a few of course who look at it as a d)/setback for the flagship programme “Make in India”. e)/No error
    A. 1
    B. 2
    C. 3
    D. 4
    E. 5 No error
    Answer & Explanation
    Answer – B. 2
    Explanation : it should be “has been” instead of “was”

  7. a)/The Bill is a step forward, but the problem b)/unfortunately lies in people attitude c)/and to bring about a change in attitude d)/ will take a longer time.e)/No error
    A. 1
    B. 2
    C. 3
    D. 4
    E. 5 No error
    Answer & Explanation
    Answer – B. 2
    Explanation : replace “people attitude” by “people’s attitude”

  8. a)/The current team is yet to b)/stage some of the magnificent, c)/quality cricket the contemporary d)/ greats played.e)/No error
    A. 1
    B. 2
    C. 3
    D. 4
    E. 5 No error
    Answer & Explanation
    Answer – E. 5
    Explanation : No error

  9. a)/It’s good that the top court has reiterated b)/that it means business and is c)/ proceeding determinedly to cleanse the way through d)/which the game is being administrated.e)/No error
    A. 1
    B. 2
    C. 3
    D. 4
    E. 5 No error
    Answer & Explanation
    Answer – C. 3
    Explanation : it should be “way in” instead of “way through”

  10. a)/At the risk of sounding cynical, one couldb)/only say that stray dogs are here c)/to stay and will win every round in d)/ their battle against the human race.e)/No error
    A. 1
    B. 2
    C. 3
    D. 4
    E. 5 No error
    Answer & Explanation
    Answer – A. 1
    Explanation : replace “could” by “can”





error: Alert: Content is protected !!