Current Affairs APP

English Questions : Sentence Correction Set – 73

Hello Aspirants.

Welcome to Online English Section with explanation inAffairsCloud.com. Here we are creating question sample in sentence correction, which is BASED ON IBPS PO/CLERK/LIC AAO/RRB & SSC CGL EXAM and other competitive exams.

  1. The National Health Policy 2017 recognises the importance of a health information management system, and had made it one of the its key deliverables.
    1) and had madking it one of its key
    2) or had made it one of it key
    3) and had been making it one of its key
    4) and had made it one of its key
    5) No correction required.
    Answer & Explanation
    Answer – 4)
    Explanation : and had made it one of its key

  2. Access to trustworthy information is critical to improving healthcare access and delivery without spiralling costs.
    1) is critical to improve healthcare
    2) is critical for improving healthcare
    3) is critical of improving healthcare
    4) is critical on improving healthcare
    5) No correction required.
    Answer & Explanation
    Answer – 5)
    Explanation : No correction required.

  3. A health information management system will make it possibly to build an epidemiological profile of the population.
    1) will makes it possible to build an
    2) will make it possible to build an
    3) will be making it possible to build an
    4) will make it possible to build a
    5) No correction required.
    Answer & Explanation
    Answer – 2)
    Explanation : will make it possible to build an

  4. More information will lead to creating a healthcare system that is responsive and focused on the preventive care.
    1) focuses on preventive care
    2) focused in the preventive care
    3) focused on preventive care
    4) focused in preventive cares
    5) No correction required.
    Answer & Explanation
    Answer – 3)
    Explanation : focused on preventive care

  5. Insurance companies here will also be required to disclose their policy on conflict of interest in the way that policyholder interest is not compromised.
    1) on conflict of interest in a way that
    2) on confliction of interest in a way that
    3) on conflict for interest in a way that
    4) on conflict of interests in the way which
    5) No correction required.
    Answer & Explanation
    Answer – 1)
    Explanation : on conflict of interest in a way that

  6. Nudging insurers to come up with a policy for acting in concert with other institutional investors also makes sense.
    1) to come on with a policy off
    2) to come down with a policy to
    3) to come of with a policy for
    4) to come up with a policy of
    5) No correction required.
    Answer & Explanation
    Answer – 5)
    Explanation : No correction required.

  7. LIC, with over 70 per cent market share, need to make money in their investments and promote good business conduct, and lead the way for other insurers.
    1) needs to make money at their
    2) needs to make money on its
    3) need to make money on its
    4) needs for making money on its
    5) No correction required.
    Answer & Explanation
    Answer – 2)
    Explanation : needs to make money on its

  8. Property taxes accrue, for the most part, to local governments, constituting upwards of one-third of its total tax revenue wherever the tax is reasonably well-administered.
    1) for one-third of its total
    2) of one-third of the their total
    3) of one-third of their total
    4) of one-thirds of its total
    5) No correction required.
    Answer & Explanation
    Answer – 3)
    Explanation : of one-third of their total

  9. The government needs to ensure that the integrity and the privacy of the patients are maintained.
    1) to ensures that the integrity and the
    2) to ensure which the integrity and the
    3) to ensure that integrity and the
    4) to ensure that the integrity and
    5) No correction required.
    Answer & Explanation
    Answer – 5)
    Explanation : No correction required.

  10. The proper collection, management and use of information is essential for identifying problems, determining efficacy of the treatment and drug regimes, and crafting innovative solutions.
    1) to treatment and drug regimes
    2) for treatment and drug regimes
    3) of treatment and drug regime
    4) of treatment and drug regimes
    5) No correction required.
    Answer & Explanation
    Answer – 4)
    Explanation : of treatment and drug regimes





error: Alert: Content is protected !!