Current Affairs APP

English Questions – Sentence Connectors 5

Hello Aspirants !

Welcome to Online English Section with explanation in Affairs Cloud.com. Here we are creating question sample in sentence connectors, which is BASED ON Bank EXAMS 2018 !!!

Connector

Directions (Q.1-10) choose the appropriate phrase / connector from the given three options which can be used to form a single sentence from the two sentences given below , implying the same meaning as expresses in the statement sentences.

  1. She has to work late tonight. She cannot make it to party.
    I. although
    II. so
    III. as if
    IV. hence
    1. III
    2. IV
    3. II
    4. I , II
    5. III , IV
    Answer & Explanation
    Answer – 3)
    Explanation:
    She has to work late tonight, so she cannot make it to party.

  2. They went running . It was very hot
    I. in order that
    II. least
    III. although
    IV. even though
    1. III , IV
    2. I , II
    3. II
    4. I , III
    5. IV
    Answer & Explanation
    Answer – 1)
    Explanation:
    They went running, although / even though it was very hot.

  3. We went to the beach. It was rainy weather.
    I. despite
    II. as long as
    III. till
    IV. in spite of
    1. IV
    2. III
    3. II
    4. I , IV
    5. I , II
    Answer & Explanation
    Answer – 4)
    Explanation:
    We went to the beach despite / in spite of the rainy weather.

  4. You can’t drive . You get your licence.
    I. when
    II. until
    III. so
    IV. as to
    1. II , III
    2. IV
    3. II
    4. III
    5. I , IV
    Answer & Explanation
    Answer – 3)
    Explanation:
    You can’t drive until you get your licence.

  5. We can leave. You are ready
    I. rather
    II. when
    III. once
    IV. whereas
    1. I , II
    2. III , IV
    3. I
    4. IV
    5. II , III
    Answer & Explanation
    Answer – 5)
    Explanation:
    We can leave when / once you are ready.

  6. We went to the park. We did not have time for the museum.
    I. while
    II. since
    III. after
    IV. but
    1. II
    2. IV
    3. III , IV
    4. I , IV
    5. I
    Answer & Explanation
    Answer – 2)
    Explanation:
    We went to the park, but we did not have time for the museum.

  7. We decided to go to the cinema. It was too cold to go to the beach
    I. though
    II. because
    III. as
    IV. that
    1. I , IV
    2. II
    3. II , III
    4. IV
    5. I
    Answer & Explanation
    Answer – 3)
    Explanation:
    We decided to go to the cinema because / as it was too cold to go to the beach.

  8. Shall we buy a book ? Shall we buy a toy?
    I. lest
    II. whether
    III. or
    IV. both
    1. III
    2. I , II
    3. I , IV
    4. II
    5. IV
    Answer & Explanation
    Answer – 1)
    Explanation:
    Shall we buy a book or a toy?

  9. I won’t go there. You go too.
    I. unless
    II. since
    III. because
    IV. so that
    1. II , IV
    2. III
    3. I , III
    4. I
    5. II
    Answer & Explanation
    Answer – 4)
    Explanation:
    I won’t go there unless you go too.

  10. Monica lives in New York. Her brother lives in California.
    I. whereas
    II. while
    III. provided that
    IV. therefore
    1. III
    2. II , IV
    3. I
    4. IV
    5. I , II
    Answer & Explanation
    Answer – 5)
    Explanation:
    Monica lives in New York, while / whereas her brother lives in California.





error: Alert: Content is protected !!