Current Affairs APP

English Questions – Sentence Connectors 3

Hello Aspirants !

Welcome to Online English Section with explanation in Affairs Cloud.com. Here we are creating question sample in sentence connectors, which is BASED ON THE IBPS PO/CLERK/LIC AAO/RRB exams !!!

Phrase / Connector

Directions (Q.1-10) choose the appropriate phrase / connector from the given three options which can be used to form a single sentence from the two sentences given below , implying the same meaning as expresses in the statement sentences.

  1. You didn’t tell me you wanted to come. We won’t be taking you with us.
    I. as though
    II. thus
    III. whose
    1. I
    2. I , III
    3. II
    4. II , III
    5. III
    Answer & Explanation
    Answer – 3)
    Explanation:
    You didn’t tell me you wanted to come , thus, we won’t be taking you with us.

  2. She has got a car. She has got a motorbike.
    I. unless
    II. provided
    III. as well as
    1. II
    2. I , III
    3. II , III
    4. III
    5. I
    Answer & Explanation
    Answer – 4)
    Explanation:
    She has got a car as well as a motorbike.

  3. Martin is not tall. His father is not tall.
    I. neither…nor
    II. either..or
    III. not…..but
    1. III
    2. II , III
    3. II
    4. I , III
    5. I
    Answer & Explanation
    Answer – 5)
    Explanation:
    Neither Martin nor his father is tall.

  4. They gave her the best treatment. They could not save her.
    I. assuming that
    II. although
    III. though
    1. III
    2. II
    3. II , III
    4. I
    5. I , II
    Answer & Explanation
    Answer – 3)
    Explanation:
    Although / though they gave her the best treatment, they could not save her.

  5. Always speak the truth. Avoid problems in life.
    I. in order to
    II. unless
    III. lest
    1. I
    2. II
    3. I , III
    4. I , II
    5. III
    Answer & Explanation
    Answer – 1)
    Explanation:
    Always speak the truth in order to avoid problems in life.

  6. You live a happy life. You think optimistically.
    I. whether
    II. whomsoever
    III. as long as
    1. II , III
    2. III
    3. I , II
    4. I
    5. II
    Answer & Explanation
    Answer – 2)
    Explanation:
    You live a happy life as long as you think optimistically.

  7. Martin is lazy. His brother is quite diligent
    I. however
    II. nonetheless
    III. meanwhile
    1. II
    2. I , III
    3. I , II
    4. III
    5. I
    Answer & Explanation
    Answer – 5)
    Explanation:
    Martin is lazy. However, his brother is quite diligent

  8. I will not tell him the secret. He insists a lot.
    I. instead
    II. even if
    III. similarly
    1. II
    2. I , III
    3. III
    4. I , II
    5. I
    Answer & Explanation
    Answer – 1)
    Explanation:
    I will not tell him the secret even if he insists a lot.

  9. He is not educated. He possesses practical wisdom.
    I. though
    II. likewise
    III. but
    1. II , III
    2. I
    3. III
    4. I , III
    5. II
    Answer & Explanation
    Answer – 2)
    Explanation:
    Though he is not educated, he possesses practical wisdom.
    He is not educated but he possesses practical wisdom.

  10. I went to a market. I saw a joker.
    I. where
    II. accordingly
    III. thus
    1. I , II
    2. III
    3. I
    4. II , III
    5. I , III
    Answer & Explanation
    Answer – 3)
    Explanation:
    I went to a market where I saw a joker





error: Alert: Content is protected !!