Current Affairs APP

Aptitude Questions: Number Series Set 27

Hello Aspirants. Welcome to Online Quantitative Aptitude Section in AffairsCloud.com. Here we are creating question sample in Number Series, which is common for all the competitive exams. We have included Some questions that are repeatedly asked in bank exams !!!

Bank PO Level Questions :-

  1. 8 10 18 44 124 ?
    A. 364
    B. 366
    C. 362
    D. 361
    E. None of these
    Answer & Explanation
    Answer – B. 366
    Explanation :
    8 + 2 = 10
    10 + 8(= 3 * 2 + 2) = 18
    18 + 26(= 3 * 8 + 2) = 44
    44 + 80(= 3 * 26 + 2) = 124
    124 + 242(= 3 * 80 + 2) = 366

  2. 13 25 61 121 205 ?
    A. 310
    B. 312
    C. 314
    D. 313
    E. None of these
    Answer & Explanation
    Answer – D. 313
    Explanation :
    13 + (1 * 12) = 13 + 12 = 25
    25 + (3 * 12) = 25 + 36 = 61
    61 + (5 * 12) = 61 + 60 = 121
    121 + (7 * 12) = 121 + 84 = 205
    205 + (9 * 12) = 205 + 108 = 313

  3. 12 18 36 102 360 ?
    A. 1186
    B. 1286
    C. 1386
    D. 1486
    E. None of these
    Answer & Explanation
    Answer – C. 1386
    Explanation :
    (12 * 4) – 30 = 48 – 30 = 18
    (18 * 4) – 36 = 72 – 36 = 36
    (36 * 4) – 42 = 144 – 42 = 102
    (102 * 4) – 48 = 408 – 48 = 360
    (360 * 4) – 54 = 1440 – 54 = 1386

  4. 13 21 36 58 87 ?
    A. 133
    B. 123
    C. 143
    D. 113
    E. None of these
    Answer & Explanation
    Answer – B. 123
    Explanation :
    13 + 8 = 21
    21 + 8 + 7 = 21 + 15 = 36
    36 + 15 + 7 = 36 + 22 = 58
    58 + 22 + 7 = 58 + 29 = 87
    87 + 29 + 7 = 87 + 36 = 123

  5. 5 7 13 25 45 ?
    A. 78
    B. 70
    C. 65
    D. 55
    E. None of these
    Answer & Explanation
    Answer – E. None of these
    Explanation :
    5 + 1 * 2 = 7
    7 + 2 * 3 = 13
    13 + 3 * 4 = 25
    25 + 4 * 5 = 45
    45 + 5 * 6 = 75

  6. 13 16 22 33 51 ?
    A. 72
    B. 74
    C. 70
    D. 76
    E. None of these
    Answer & Explanation
    Answer – E. None of these
    Explanation :
    13 + 3 = 16
    13 + 3 + 3 = 22
    22 + 6 + 5 = 33
    33 + 11 + 7 = 51
    51 + 18 + 9 = 78

  7. 435 354 282 219 165 ?
    A. 112
    B. 109
    C. 110
    D. 120
    E. None of these
    Answer & Explanation
    Answer – D. 120
    Explanation :
    435 – (9*9) = 354
    354 – (9*8) = 282
    282 – (9*7) = 219
    219 – (9*6) = 165
    165 – (9*5) = 120

  8. 27 38 71 126 203 ?
    A. 312
    B. 305
    C. 302
    D. 315
    E. None of these
    Answer & Explanation
    Answer – C. 302
    Explanation :
    27 + 11 = 38
    38 + 33 = 71
    71 + 55 = 126
    126 + 77 = 203
    203 + 99 = 302

  9. 4 11 25 53 109 ?
    A. 221
    B. 224
    C. 220
    D. 223
    E. None of these
    Answer & Explanation
    Answer – A. 221
    Explanation :
    4 + (1 * 7) = 11
    11 + (2 * 7) = 25
    25 + (4 * 7) = 53
    53 + (8 * 7) = 109
    109 + (16 * 7) = 221

  10. 33 43 65 99 145 ?
    A. 103
    B. 209
    C. 203
    D. 109
    E. None of these
    Answer & Explanation
    Answer – C. 203
    Explanation :
    33 + 10 = 43
    43 + (10 + 12) = 65
    65 + (10 + 24) = 99
    99 + (10 + 36) = 145
    145 + (10 + 48) = 203





error: Alert: Content is protected !!